L'advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca, davant del seu despatx.
L'advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca, davant del seu despatx.
Barcelona

La infanta Cristina pagarà els 600.000 euros que demana el fiscal "immediatament"

Roca confia que serà exculpada del "cas Nóos" i considera que "en bona llei" no hauria d'anar a judici

Actualitzat

L'advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca, ha destacat que la petició del fiscal "avala" que ella no té responsabilitat penal en el "cas Nóos". Roca ha fet aquestes declaracions a les portes del seu despatx, juntament amb el lletrat del despatx Molins Jorge Navarro. Després de llegir l'escrit presentat pel fiscal Pedro Horrach, els advocats de la defensa de la duquessa de Palma han informat que presentaran al jutge la petició de sobreseïment.

En aquest sentit, Roca ha assegurat que es pagaran immediatament els diners que demana el fiscal --Anticorrupció reclama que la infanta faci front amb el seu marit, Iñaki Urdangarin, a una fiança de 587.413 euros--. Així, la infanta pretén cobrir la seva responsabilitat civil sobre "fets que s'han atribuït al seu marit", segons Roca.

L'advocat, que s'encarrega de la defensa de la infanta amb el despatx Molins & Silva, ha assegurat que encara no ho han pagat "perquè fins ara no se sabia quants diners es demanaven", però després de la presentació de l'escrit del fiscal aquest dimarts, la consignaran aquests dies.

La infanta ha d'anar a judici?

Després de preguntar-li si creu que el jutge Castro pot acabar portant-la a judici, Roca ha respost que "en bona llei no hauria de produir-se aquesta situació", i ha insistit a defensar que no ha de seure al banc dels acusats, ja que no l'acusen ni la Fiscalia ni l'acusació particular.

I, en referència a la "doctrina Botín", ha dit: "Suposo que es respectarà el que diu la llei i el que la doctrina estableix, per la qual cosa correspon exonerar de tota responsabilitat penal la infanta".

Roca ha evitat respondre si ella es planteja renunciar als seus drets dinàstics, al·legant que no incumbeix als seus advocats.

"Cop dur a la parella"

Pel que fa a la petició del fiscal de 19 anys i mig de presó per al seu marit, ha reconegut que ha de representar "un cop important per a la parella", tot i que no ha volgut fer una valoració jurídica de la pena sol·licitada per al duc, ni tampoc de l'escrit de Manos Limpias --que, com a acusació popular, demana presó per a la duquessa--.

Miquel Roca ha negat que la Fiscalia doni tracte privilegiat a la infanta, i ha al·ludit a la petició de pena de presó demanada per al seu marit: "Amb una petició de gairebé vint anys resulta difícil creure que hi ha un tracte de favor".

La Fiscalia Anticorrupció demana en el seu escrit arxivar la imputació de Cristina de Borbó --sobre la qual pesen dos delictes fiscals-- al recriminar que se l'acusa d'acord amb un "raquític 'va poder saber'", que segons la seva opinió la situa en una posició d'indefensió.

En canvi, demana 19 anys i mig de presó per a Urdangarin, i 16 i mig per al seu exsoci a Nóos Diego Torres, per presumptament ordir i liderar una trama empresarial amb la qual van aconseguir accedir de manera "directa i immediata" a fons públics, eludir requisits exigits per la normativa de contractació pública i desviar així fins a 6,2 milions d'euros de les arques de les Balears, la Comunitat Valenciana i Madrid.

Anar al contingut