La gossa Sota
La gossa Sota en una imatge d'arxiu
Barcelona

La Guàrdia Urbana acusa l'amo de la gossa Sota d'incitar-la a atacar l'agent

Apunten que la gossa ja havia mossegat l'agent i aquest "temia per la seva vida"

RedaccióActualitzat

L'atestat policial que ha fet la Guàrdia Urbana de Barcelona sobre l'incident en què va morir la gossa Sota, abatuda per un tret a Barcelona, diu que l'amo de la Sota va incitar l'animal a atacar l'agent.

Els fets van passar el 18 de desembre, quan una patrulla va cridar l'atenció a l'amo de la Sota, un sensesostre, per portar la gossa sense lligar.

Segons ha avançat el diari Crónica Global, l'informe policial recull que el propietari de la Sota mostrava una "actitud molt agressiva i amenaçadora", va treure el collar a l'animal "i el va animar de manera clara i activa a anar contra l'agent".

L'atestat remarca que la gossa ja havia mossegat prèviament l'agent en un colze i li va provocar "erosions i estrips en l'uniforme".

L'agent, explica l'escrit policial, va disparar la seva arma per evitar un segon atac perquè "temia per la seva vida". Segons la versió policial, la gossa es va "abraonar sobre la part superior del cos, prop de zones vitals com el coll i la cara" amb "agressivitat i velocitat". Va ser llavors quan l'agent va disparar i "va abatre l'animal amb un únic tret que li va tocar el cap".

L'informe constata que l'animal estava "nerviós i alterat".

Dues denúncies al jutjat

La mort de la gossa Sota ha provocat una onada d'indignació: més de 3.000 persones es van manifestar dissabte a la plaça Sant Jaume, en una concentració que va acabar amb incidents i detencions.

Dues associacions animalistes, Libera i Nova Eucària, han presentat denúncies al jutjat contra l'agent que va disparar a la Sota i la va matar.

La Guàrdia Urbana va demanar ahir dijous respecte a la investigació judicial i ha denunciat les amenaces que està rebent la institució per aquest cas:

 


Des de l'Ajuntament ni confirmen ni desmenteixen oficialment res que formi part de la investigació, que ara està judicialitzada.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va fer una crida a les xarxes social per demanar proves documentals i testimonis de la mort de la gossa Sota. Segons Colau, totes les imatges que s'han vist fins ara són posteriors a l'episodi en si i no serveixen com a prova documental per determinar responsabilitats.

ARXIVAT A:
Ada Colau
Anar al contingut