La granja d'alpaques de l'Àngels al Berguedà: "Me'n vaig enamorar"

Les alpaques són animals típics dels Andes i a Catalunya n'hi ha ben poques: a Cercs, l'Àngels les ha introduït en una finca situada a 1.000 metres d'altura

RedaccióActualitzat

Les alpaques, uns camèlids semblants a les llames però més petits, originàries dels Andes, han anat a parar al Berguedà. L'Àngels Caus, de la granja Merolla, les va conèixer a Cantàbria: "Me'n vaig enamorar". Ara en té 17 i la majoria li han nascut a casa.

A Catalunya n'hi ha ben poques, i ella les ha introduït en una finca situada 1.000 metres d'altura. Àngels explica que les alpaques estan habituades a viure a 3.000 metres d'altitud.

"Són animals molt resistents als canvis bruscos de temperatura, i això fa que en aquest entorn s'habituïn molt bé".

L'alpaca és molt robusta, té una mena de boina de pèl al cap i unes dents enormes només a la mandíbula inferior, i és llanuda i amigable, malgrat que quan s'enfada, escup.
 

Mengen flocs de civada, garrofes i blat de moro, però també els agrada l'herba verda, sobretot la seca. Això les converteix en uns grans gestors forestals.

Les alpaques li netegen la finca, i ara l'Àngels ha decidit crear una granja escola per explicar qui són aquests animals tan peculiars i desconeguts i com és de preuada la seva llana. Al seu país en diuen "la fibra dels déus".

"És una de les millors del món; és hipoal·lergènica, és fina, és càlida, és molt suau."

Les alpaques en una finca del Berguedà
Les alpaques en una finca del Berguedà

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut