Terres de Ponent

La Generalitat prohibeix l'ús de maquinària agrícola en les hores de màxim risc d'incendi

La Direcció General de Prevenció i Extinció d'Incendis demana als pagesos que no utilitzin maquinària agrícola entre la una del migdia i les cinc de la tarda a causa de la situació d'alt risc d'incendi. Els bombers han controlat els incendis de les Oluges, Oliola i Vilanova de l'Aguda, que juntament amb el de Nalec han cremat 400 hectàrees.

Actualitzat
Després de dos dies crítics, amb més de 1.200 hectàrees cremades a les comarques de Lleida, el govern ha optat per prohibir l'ús de maquinària agrícola avui i demà durant les hores de més calor a la Noguera, l'Alt Urgell, el Segrià, la Segarra, el Solsonès, les Garrigues i el Bages. Gran part dels incendis s'han originat per espurnes en les recol·lectores i, per això, es recorda als agricultors la necessitat de portar extintors. En la primera reunió setmanal de coordinació de Bombers, Agents Rurals i Mossos s'ha valorat positivament la feina feta aquests dies.

Sobre el terreny, els Bombers de la Generalitat han controlat els incendis a les Oluges, Oliola i Vilanova de l'Aguda. Ahir al vespre ja es va controlar l'incendi de Nalec. En total s'han cremat 382 hectàrees de conreus i massa forestal. Aquest matí treballen en les tasques d'extinció d'aquests quatre incendis 62 dotacions terrestres dels bombers i 2 helicòpters de comandament.

Segons els Bombers de la Generalitat, les temperatures extremes causades per l'actual onada de calor i la baixa humitat relativa fan que els incendis estiguin cremant amb gran intensitat i es propaguin a gran velocitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut