Terres de Ponent

Controlats els quatre incendis que han cremat prop de 400 hectàrees a Lleida

Una seixantena de dotacions dels bombers treballen a aquesta hora per extingir els quatre focs que ja han devastat prop de 400 hectàrees a la plana de Lleida. Tots estan controlats, però continuen els esforços per extingir-los definitivament. Des que ha començat l'estiu ja s'han cremat més de mil hectàrees a les comarques de Ponent, quan en tot l'any passat només se'n van cremar 18.

Actualitzat
Els incendis de la plana de Lleida estan controlats però una seixantena de dotacions dels bombers encara treballen a aquesta hora per extingir els quatre focs, i es preveu que ho aconsegueixin aviat.

L'incendi més actiu ha cremat 188 hectàrees dels termes de les Oluges, Sant Ramon i Cervera, a la comarca de la Segarra. Aquest ha estat el darrer foc que ha entrat en fase de control, i els bombers no n'han pogut delimitar el perímetre per reduir-lo fins gairebé les nou del vespre.

El següent foc més important ha estat el del municipi d'Oliola, a la Noguera. Les flames s'han originat a dos quarts de dues del migdia a la serra de Masvell per causes que de moment no se saben i han cremat 111 hectàrees de massa forestal i agrícola del mateix terme d'Oliola i d'Artesa de Segre. En les tasques d'extinció hi treballen 17 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat.

A Vilanova de l'Aguda les flames han calcinat 43 hectàrees de terreny, el 40% de les quals són de massa forestal, i el 60% restant, agrícola. Està en fase de control i hi estan treballant 20 vehicles i 8 mitjans aeris dels bombers.

A Nalec el foc és de petites dimensions i ja està controlat. L'incendi, però, crema molt a prop del nucli habitat, i ha calgut desallotjar vuit persones de dos xalets. També ha fet falta evacuar un matrimoni de les Oluges.

Aquestes prop de 400 hectàrees se sumen a les 240 que van quedar calcinades als Plans de Sió, en el segon incendi més important de l'estiu a les comarques de Lleida, després del que va cremar 300 hectàrees a la Noguera el 14 de juny. Les flames van arribar molt a prop de nuclis habitats, tal com va destacar Adrià Marquilles, l'alcalde dels Plans de Sió. En total, aquest estiu ja s'han cremat més de 1.100 hectàrees a les comarques de Lleida.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut