Lleida

Unió de Pagesos troba excessiva la mesura de prohibir segar al migdia perquè perjudica la collita

Unió de Pagesos ha qualificat de desproporcionada la mesura del Departament d'Interior de prohibir la sega entre les dues del migdia i les cinc de la tarda perquè fa molts mesos que esperen recollir la collita i encara queden tres setmanes de feina. El responsable del sector dels cereals del sindicat, Alejandro Domingo, assegura que "és una mesura molt restrictiva" perquè "quan les línies d'alta tensió provoquen un incendi no tallen pas la llum per unes hores". El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, reconeix que la decisió ha estat difícil però ha assegurat que no hi havia alternativa.

Actualitzat
El sindicat farà una campanya especial per demanar als pagesos que parin amb més freqüència per netejar les màquines recol·lectores i que portin extintors o garrafes d'aigua per apagar les primeres flames que es puguin generar. 

Al conjunt de Catalunya encara queden unes tres setmanes de feina en la recol·lecció de cereals. Segons Unió de Pagesos, la mesura de prohibir segar en set comarques catalanes perjudica directament la collita, ja que el cereal s'ha de recol·lectar en hores i dies concrets, quan l'ambient és menys humit, per d'aprofitar millor el gra.

Les altes temperatures i la baixa humitat mantenen l'alerta màxima i, entre aquest divendres i diumenge, el govern ha decidit reforçar recursos i efectius. S'han incorporat mig centenar més de bombers voluntaris i part de les dotacions de Barcelona i Tarragona s'acostaran a la frontera amb Lleida per si s'han de mobilitzar. També es faran rutes aèries de vigilància.
Anar al contingut