La Generalitat eleva a 511 els avis morts en residències amb coronavirus
La xifra de 362 víctimes mortals s'ha elevat a 511 amb les dades facilitades per les residències

La Generalitat eleva a 511 el nombre d'avis morts en residències amb coronavirus

Hi ha 239 residents hospitalitzats i persones amb símptomes a 336 dels més de mil geriàtrics catalans

RedaccióActualitzat

L'endemà d'informar de la mort de 362 persones grans en residències amb coronavirus, la Generalitat ha elevat fins a 511 la xifra de víctimes durant el mes de març als geriàtrics. La xifra respon a les dades facilitades pels mateixos centres, que ja havien advertit que les persones mortes amb la Covid-19 eren més de les que recollien les xifres oficials.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s'havia compromès a actualitzar les dades cada 24 o 48 hores, després de dies sense concretar el balanç de víctimes als asils, per les dificultats de quadrar les dades amb les de Salut, segons ha explicat el govern. Justament, aquest mateix dijous el president de la Generalitat ha admès errors en la gestió d'aquesta informació.

239 hospitalitzats i persones amb símptomes a 336 geriàtrics

Segons ha informat la Generalitat aquest dijous al vespre, amb dades tancades a 2 d'abril, i segons la informació transmesa per les residències, hi ha 1.221 persones que viuen en geriàtrics que tenen diagnòstic de coronavirus. Aquestes persones estan aïllades, són tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament de Salut. A més, 239 residents estan hospitalitzats.

A Catalunya hi ha 64.093 persones grans que viuen en places residencials públiques i privades.

Fins a aquesta data s'han confirmat també que són 199 les residències amb persones diagnosticades de coronavirus i 336 amb persones amb simptomatologia. El sistema català està format per 1.073 residències de gent gran.

Pel que fa als i les professionals, 3.702 estan aïllats i aïllades o tenen simptomatologia, d'un total de més de 75.000.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut