Giró va presentar la denúncia en conèixer els àudios que demostrarien l'encàrrec fet per l'exlíder del PP (ACN / Pol Solà)

La Fiscalia investiga si Villarejo i Sánchez-Camacho van espiar el conseller Giró

Jaume Giró els va denunciar per revelació de secrets, malversació i organització criminal després de conèixer els àudios que revelarien un encàrrec de la política del PP

La Fiscalia de Barcelona investigarà si l'excomissari de policia José Manuel Villarejo va espiar l'actual conseller d'Economia, Jaume Giró. La setmana passada, Giró ja va presentar una denúncia sobre el suposat espionatge al qual hauria estat sotmès el 2012, quan ell era director general adjunt de CaixaBank, presumptament encarregat per l'aleshores líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho.

El cas es va fer públic arran de la filtració al digital ElMón.cat d'unes gravacions en què se sent com la dirigent popular fa l'encàrrec a Villarejo.

La denúncia del conseller, que ha donat motiu a la investigació, atribueix a l'excomissari i a l'ara diputada a l'Assemblea de Madrid els presumptes delictes de revelació de secrets per part d'un funcionari públic --Villarejo treballava per a la Policia Nacional--, malversació --presumptament es van utilitzar diners i personal públic-- i organització criminal --creuen que hi havia un "concert" de diversos càrrecs polítics i comandaments policials.

L'advocat de Giró, Jordi Pina, exposa en el text que de la conversa que Sánchez-Camacho i Villarejo van tenir el 2012 es desprèn que ella li va donar el nom i dades personals de Giró i d'altres persones de l'entorn independentista perquè els investigués, entre ells, l'expresident del govern Artur Mas i l'exlíder d'Unió Josep Antoni Duran i Lleida.

Afegeix que Giró i la seva dona van tenir "clars indicis de seguiment al seu domicili durant aquella època i d'intervencions telefòniques" suposadament no autoritzades per un jutge.

 

ARXIVAT A:
JudicialPPJosé Manuel Villarejo
Anar al contingut