Una persona votant en el referèndum de l'1 d'octubre
Una persona votant en el referèndum de l'1 d'octubre

La fiscalia demana 2 anys i 9 mesos de presó per als síndics electorals de l'1-O

Actualitzat

La fiscalia demana penes de dos anys i nou mesos de presó per a cada un dels cinc membres de la Sindicatura Electoral que el Parlament va designar per al referèndum de l'1 d'octubre. El ministeri públic acusa els cinc membres de la sindicatura (Marc Marsal, Jordi Matas, Marta Alsina, Tània Verge i Josep Pagès) dels delictes de desobediència i d'usurpació de funcions.

Tots cinc haurien dictat diverses resolucions relacionades amb el referèndum, malgrat que el Tribunal Constitucional els havia notificat que la consulta quedava suspesa i els advertia de la seva obligació d'impedir-la. Com a alternativa, la fiscalia sol·licita que se'ls condemni només per desobediència a una multa de 5.400 euros i inhabilitació per a qualsevol funció "que respongui a un nomenament discrecional efectuat per una administració pública".

Alguns d'ells ja han reaccionat a través de les xarxes socials, amb l'etiqueta #PosarUrnesNoÉsDelicte:

 

 

 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, també s'ha referit a la petició de la Fiscalia i, igual que en la causa instruïda pel jutge Llarena, ha afirmat que no acceptarà "cap sentència que no sigui l'absolució":

 

 

Els cinc membres de la Sindicatura van ser nomenats el 7 de setembre i van cessar dels seus càrrecs el 26 de setembre, deixant sense efecte els acords adoptats, després que el Constitucional els imposés una multa coercitiva de 12.000 euros diaris a cadascun d'ells.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàJudicial
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut