Bolívia ordena la detenció d'Evo Morales per terrorisme i sedició
La Fiscalia boliviana acusa Morales de terrorisme i sedició (Reuters)

La Fiscalia de Bolívia ordena la detenció d'Evo Morales per terrorisme i sedició

L'expresident bolivià resideix a l'Argentina, on les autoritats li han ofert estatus de refugiat polític

RedaccióActualitzat

La Fiscalia boliviana ha emès una ordre de detenció contra l'expresident del país Evo Morales. El govern interí de Jeanine Áñez, a través del ministeri públic, atribueix a Morales els delictes de terrorisme i sedició. Entre les proves aportades, una suposada conversa telefònica de Morales des de l'exterior de Bolívia en què feia una crida a bloquejar el país. La conversa no ha estat verificada.

Des del 12 de desembre l'expresident bolivià resideix a l'Argentina, on les autoritats li han ofert estatus de refugiat polític després d'haver estat a Mèxic i Cuba.

El fiscal general de l'Estat ha demanat la colaboració de la Interpol a través de la cancelleria perquè es puguin activar tots els mecanismes de cooperació internacional. Al mateix temps, la Direcció de Migració i la Policia Boliviana han activat els seus sistemes d'alerta en zones frontereres, especialment amb l'Argentina, perquè es compleixi l'ordre de detenció.

 

Jeanine Áñez va agafar el relleu de la presidència de Bolívia de manera provisional (Reuters)​


Morales: "Temen el que és inevitable: que tornem"

Davant d'aquesta ordre de detenció, Evo Morales ha reaccionat des de l'Argentina en el seu compte de Twitter. Coincidint amb els 14 anys des de la seva primera victòria, l'expresident ha remarcat que els "colpistes" pretenen criminalitzar-lo i ha assegurat que això no impedirà que torni a Bolívia.

 

 

Morales va anunciar el 10 de novembre que renunciava a la presidència per pacificar Bolívia. En aquell moment, el país vivia una situació convulsa enmig de denúncies de frau contra ell a les eleccions del 20 d'octubre i rumors sobre un cop d'estat per treure'l del poder. Als incidents hi va haver 35 morts i 800 ferits.

 

 

ARXIVAT A:
Bolívia Evo Morales
Anar al contingut