Evo Morales renuncia a la presidència de Bolívia després de les acusacions de frau
Morales assegura que deixa el càrrec pel bé del país
Evo Morales renuncia a la presidència de Bolívia després de les acusacions de frau
Protestes a Bolívia pel suposat frau electoral (Reuters)

Evo Morales renuncia a la presidència de Bolívia després de les acusacions de frau

Morales assegura que deixa el càrrec pel bé del país

RedaccióActualitzat
TEMA:
Evo Morales

El fins ara president de Bolívia, Evo Morales, ha renunciat a la presidènciaen un vídeo publicat juntament amb el vicepresident Álvaro García Liñera, que també ha abandonat el càrrec.

Morales ha dit que deixa el càrrec "pel bé del país" i que creu que deixa Bolívia en condicions socials i econòmiques molt millors que quan va arribar.

Bolívia passa per una situació de crisi política i social des que es van conèixer els resultats de les eleccions generals del 20 d'octubre. Després del triomf d'Evo Morales en els darrers comicis, els carrers de Bolívia s'han omplert de convocatòries populars per denunciar una manipulació en els resultats.

 

Les protestes pel resultat de les eleccions han esdevingut multitudinàries (Reuters)

 

Durant els aldarulls de les últimes hores, els manifestants han incendiat propietats del governador d'Oruro i de la germana d'Evo Morales. A més a més, unes 30 persones haurien resultat ferides després de les protestes.

Amb la intenció de posar fi als aldarulls, la policia i l'exèrcit bolivians s'han negat a ser utilitzats per reprimir les revoltes i han publicat dos comunicats per separat demanant la dimissió del president Evo Morales. També han reclamat a la població que freni les actituds de violència.

 

Manifestants a Bolívia (Reuters)


El manteniment en el poder d'Evo Morales ha esdevingut insostenible després que l'auditoria que ha fet l'Organització d'Estats Americans de les eleccions presidencials del mes passat hagi detectat greus irregularitats.

L'escrutini oficial havia proclamat guanyador Evo Morales, que d'aquesta manera accedia al seu quart mandat. Les protestes que es van desencadenar el van portar a anunciar la repetició dels comicis, però la confirmació que ja no comptava amb el suport ni de l'exèrcit ni de la policia, que havia anunciat que no reprimiria els manifestants, l'han portat a dimitir.

 

ARXIVAT A:
Bolívia Evo MoralesEleccionsCorrupció
Anar al contingut