Persones fent la declaració de renda presencialment a l'Agència Tributària (Europa Press/Carlos Luján)
Persones fent la declaració de renda presencialment a l'Agència Tributària (Europa Press/Carlos Luján)

La declaració de renda només es podrà fer per internet, tot i la sentència del Suprem

Els qui ho necessitin podran demanar cita prèvia per presentar-la presencialment, però ja no s'imprimirà en paper

Aquest any, la declaració de la renda es podrà presentar només per internet. La decisió va ser tombada pel Tribunal Suprem, que va reconèixer el dret dels contribuents a presentar-la en paper. Però, ara, Hisenda ha fet públiques les condicions per presentar la declaració de l'any 2023 i es referma en l'obligació de presentar-la per via telemàtica.

La manera que ha trobat el ministeri per esquivar aquesta sentència és garantir a tots els contribuents que ho necessitin que tindran atenció personalitzada a les oficines, demanant cita prèvia com cada any.

La novetat és que no es podrà presentar en paper, sinó que el personal que l'atengui la confeccionarà per mitjans electrònics.

Atenció presencial per fer la declaració de renda en oficines de l'Agència Tributària (Europa Press)

També es podrà fer la declaració de la renda per telèfon o a les oficines habilitades de les comunitats autònomes. A Catalunya també es pot acudir a les oficines de l'Agència Tributària Catalana i a alguns ajuntaments.


Una proposta que ve del 2019

Per recuperar aquesta proposta, el govern espanyol va aprofitar els decrets que va aprovar abans d'acabar l'any 2023 amb les mesures per combatre la crisi.

L'havia aprovat el 2019 en una ordre ministerial, que també recollia l'obligació de presentar l'Impost de Patrimoni de manera electrònica.

Però una sentència del Tribunal Suprem del juliol passat va anul·lar aquesta obligació. I una altra sentència de l'Audiència Nacional del mes de desembre ho va corroborar. 

Interior d'una oficina de l'Agència Tributària
Les condicions per presentar la renda del 2023 confirmen que només es podrà presentar telemàticament (Europa Press/Marta Fernández)


La campanya de la renda engegarà a l'abril

La campanya de la renda corresponent a l'exercici 2023 començarà el 3 d'abril i acabarà l'1 de juliol. Des del primer moment ja es podrà confirmar l'esborrany.

A partir del 7 d'abril, s'obriran les cites per fer els tràmits per via telefònica.

I a partir del 3 de juny, es podran presentar de manera presencial a les oficines de l'Agència Tributària. 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaIRPF
Anar al contingut