Barcelona

La CUP entén l'acord per anticipar eleccions com una "cessió al xantatge" de Mas

Quim Arrufat entén l'acord Mas-ERC com una reedició del pacte de govern i no un full de ruta cap a la independència

RedaccióActualitzat

La CUP s'ha esperat gairebé 24 hores a valorar l'anunci de convocatòria d'eleccions anticipades que va fer el president de la Generalitat, Artur Mas, després de reunir-se amb ERC i les entitats sobiranistes.

El diputat Quim Arrufat ha preferit parlar d'eleccions "endarrerides" i no anticipades perquè creu que el moment que viu el país requeria fer eleccions com més aviat millor. "Ningú volia posposar-les fins a la tardor", afirma Arrufat, que afegeix que amb aquest acord Esquerra "ha cedit al xantatge de Mas".

Especialment crític amb els republicans també quan els ha recordat que la seva gran promesa de l'any passat era que no tornarien a aprovar uns pressupostos autonòmics i ara, en canvi, ja han acordat negociar els comptes del 2015 amb CiU.

D'aquest moviment, la CUP entén que Mas i Junqueras "no pensen en la independència ni en el país, sinó en un mateix". És per això que resumeix la reunió i acord en una "reedició del pacte de govern" i destaca que "no hi ha cap full de ruta cap a la independència".

Davant aquest escenari, Arrufat manté el ferm compromís de continuar aplicant el full de ruta de la CUP cap a la independència després que ahir s'escenifiqués el que ha considerat un "tancament en fals d'un episodi vergonyós de debat en dos partits on el que ha comptat és el repartiment de vots".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut