La membre del secretariat nacional de la CUP, Maria Rovira (ACN)
La membre del secretariat nacional de la CUP, Maria Rovira (ACN)

La CUP diu que "ara no es donen les condicions" per fer un nou referèndum

La CUP creu que un nou referèndum és una de les vies que cal tenir sempre sobre la taula però que, ara, no es donen les condicions per celebrar-lo

Redacció / ACNActualitzat

Després de festes, el president Quim Torra convocarà partits i entitats sobiranistes per intentar traçar una estratègia conjunta per a l'exercici de l'autodeterminació que vol que sigui en el termini més breu possible. La CUP es mostra oberta a parlar-ne i creu que un nou referèndum és una de les vies que cal tenir sempre sobre la taula, però que, ara, no es donen les condicions per fer-lo.

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, la membre del secretariat nacional de la CUP Maria Rovira, ha explicat que en el marc de les negociacions per a la investidura es demostra que no hi ha la necessària correlació de forces a Catalunya favorables a la independència ni un Estat que no sigui part del conflicte.

"Quan es parla de les negociacions amb l'Estat i quan estem veient les negociacions per la investidura per part de partits independentistes, el que llegim i veiem és que no es donen unes condicions de correlació de forces per part del nostre poble, ni veiem que l'estat no sigui part d'aquest conflicte i que, per tant, no podem parlar de tu a tu amb qui ens està reprimint"

La cupaire ha carregat contra les negociacions d'ERC amb el PSOE per a la investidura i ha acusat els republicans de "sumar-se a la recentralització de l'Estat i de situar-se en un marc desmobilitzador i de l'autonomisme".

La CUP considera que ara mateix no hi ha unitat estratègica de l'independentisme i que hi ha "perspectives diferents" que impedeixen avançar cap a un escenari de nou referèndum. Tot i això, Rovira explica que participaran en la taula de partits que ha anunciat Torra:

"Per seure a parlar del dret a l'autodeterminació i com exercim conjuntament els drets polítics coma poble sempre ens hi trobaran"

 

 


Condicions per exercir l'autodeterminació

Sobre quina proposta farà la CUP en aquesta cimera després de Reis, Rovira defensa que cal crear les condicions per exercir l'autodeterminació des de diferents àmbits:

"Serà a través del desbordament que ha d'anar de la mà que a nivell internacional siguem capaços de generar aliances perquè quan hi hagi una situació de desbordament contínua tinguem algú a qui interpel·lar a nivell internacional. És un front imprescindible"

Per tal de crear les condicions, Rovira recepta "determinació" i ser conscients que segurament s'haurà d'estar disposat a assumir conseqüències i responsabilitats "fins a les últimes conseqüències" perquè al davant hi ha un estat "autoritari".

Mediació internacional

Per resoldre el conflicte polític, Rovira defensa una taula  amb "mediació internacional". Segons la cupaire, cal generar les condicions que ara no hi són a través també de la mobilització permanent, desobediència i un acompanyament institucional.

"Continuarem situant aquest conflicte polític que alguns volen deixar aparcat per tornar a una situació de calma que creiem que no es pot donar en la situació que tenim actualment"

ARXIVAT A:
CUPProcés català
Anar al contingut