Seu de la Comissió Europea a Brussel·les (Foto: Reuters)
Seu de la Comissió Europea a Brussel·les (Foto: Reuters)
Brussel·les

La CE celebra les mesures "noves i concretes" de Zapatero per reduir el dèficit

La Comissió Europea (CE) ha rebut amb entusiasme les noves mesures que ha anunciat el govern espanyol per reduir el dèficit, que passen per la privatització dels aeroports del Prat i Madrid-Barajas i posar fi a l'ajuda de 426 euros per a les persones a l'atur. el portaveu d'Afers Econòmics de l'executiu comunitari, Amadeu Altafaj, ha destacat que es tracta de mesures "noves i concretes" i ha recordat que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero s'ha compromès a aprovar "aviat" reformes en "àrees difícils" com són les pensions o la negociació col·lectiva.

Actualitzat
"Donem la benvinguda a les noves mesures concretes. I subratllo noves i concretes. Perquè confirmen la determinació de continuar amb l'agenda de reformes", ha remarcat el portaveu econòmic. Amadeu Altafaj ha afegit que Espanya ha adoptat mesures "significatives i importants" en l'últim any per contenir el dèficit. Les últimes són la privatització dels aeroports i la retallada en les ajudes als desocupats que han exhaurit la prestació d'atur.

El portaveu d'Afers Econòmics ha destacat que també Portugal, Irlanda i Grècia estan reaccionant per "reforçar la credibilitat de les seves economies" i ha considerat "normal" que els mercats hi tornin a creure "gradualment".

La mateixa Comissió Europea va posar en dubte dilluns que Espanya pogués assolir l'objectiu de deixar el dèficit públic al 6% l'any 2011 i va publicar un informe econòmic segons el qual es quedarà en el 6,4%, per l'alentiment de la recuperació econòmica.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut