Madrid

La carta de Rajoy a Rivera: "Espero que comprenguis que no em sumi a aquest acord" 

Rajoy respon per escrit a Rivera, que el volia convèncer perquè s'afegís al pacte PSOE-C's

RedaccióActualitzat

Després de segellar el seu pacte, PSOE i Ciutadans intenten sumar ara PP i Podem a l'acord d'investidura. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, li ha enviat una carta al popular Mariano Rajoy per demanar-li una reunió i intentar-lo convèncer d'afegir-se al pacte. Rajoy ja li ha respost, amb una carta que comença així:

"Estimat Albert; agraeixo molta la carta que m'has enviat. N'hi hauria hagut prou, com fins ara, amb una trucada telefònica. Saps que sempre estic a la teva disposició."

Al seu escrit, Rajoy anuncia que no pot votar a favor de la investidura de Pedro Sánchez i de l'acord PSOE-Ciutadans: "Espero que comprenguis que no em sumi a aquest acord", perquè "l'únic objectiu és fer fora el PP del govern".

"No cal que et recordi quantes vegades ell mateix [Pedro Sánchez] ha dit públicament que no està disposat a demanar, ni acceptar, el suport del Partit Popular, sinó que està buscant -com tu saps- el suport o l'abstenció de Podem. És més, el seu únic objectiu -segons ell mateix ha assenyalat- és fer fora el PP del govern."

Rajoy hi afegeix que no pot donar suport a qui pretén derogar tor el que ell i el seu partit han fet els últims anys: "Comprendràs que, sent el PP el més votat a Espanya, se'm faci molt difícil explicar als votants del meu partit -als quals em dec- que dono suport a qui no ha guanyat, per derogar tot el que el meu govern ha fet i substituir-ho pel programa del PSOE."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut