Barcelona

Homs augura un govern PP-PSOE-C's presidit per algú amb un perfil tècnic

El portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés declararà voluntàriament davant el jutge que investiga el 9-N, el 4 de març

RedaccióActualitzat

El portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, veu possible que en les properes setmanes cristal·litzi una "gran coalició" amb PP, PSOE i Ciutadans sobre la base de l'acord assolit per Pedro Sánchez i Albert Rivera i amb algú de perfil tècnic com a president del govern.

En una entrevista al programa ".CAT" de TV3, Homs ha explicat que, en les converses que ha mantingut a Madrid amb representants de diverses forces polítiques, ha arribat a la conclusió que "el PP estaria d'acord" amb el contingut del pacte Sánchez-Rivera, tot i que entre els populars s'obriria un "debat de noms" sobre el proper president.

Homs preveu un un possible govern de coalició en el qual Mariano Rajoy faci "un pas al costat" i cedeixi el relleu a algú amb "perfil tècnic". Segons la llei espanyola, aquest hipotètic president del govern no té perquè ser diputat, a diferència del que passa amb el president de la Generalitat.

El portaveu de Democràcia i Llibertat ha avançat que la seva formació no només votarà en contra de la investidura de Sánchez la setmana vinent, sinó que ha assegurat que tindrà "una actitud molt bel·ligerant i combativa" contra l'acord PSOE-C's, que considera "regressiu" pel que fa a model econòmic i social i en el reconeixement de l'autogovern català i la immersió lingüística.

Declararà voluntàriament el 4 de març

D'altra banda, Homs anirà a declarar el 4 de març davant del magistrat que investiga la consulta del 9-N. Homs va demanar comparèixer de manera voluntària davant del jutge després que el fiscal va demanar al Suprem que l'investigui per la seva participació en el procés participatiu.

Segons la Fiscalia, podria haver incorregut en el delicte de desobediència, ja que en la seva condició de conseller de la Presidència hauria autoritzat que es continués amb el procés participatiu tot i la suspensió del Tribunal Constitucional. Una carta signada per Homs i dirigida a un dels proveïdors informàtics, segons la Fiscalia, l'incriminaria.

Com que Homs ara és diputat al Congrés, i, per tan,t aforat, el Tribunal Suprem és l'òrgan que té potestat per investigar-lo. Per això, un cop hagi declarat davant el TSJC, el jutge decidirà si envia el cas al Suprem.

Anar al contingut