Madrid

La militància del PSOE avala el pacte amb Ciutadans per àmplia majoria, el 78,97% dels vots

A Catalunya, el 79% dels militants del PSC i les JSC han votat favorablement a l'acord en una consulta en què ha participant el 31,32% del cens

RedaccióActualitzat

Victòria del sí al pacte d'investidura entre el PSOE i Ciutadans. La militància socialista dóna el vistiplau a la proposta de Pedro Sánchez en la primera consulta en tota la història que el partit fa als seus militants sobre la formació de govern.

Ha votat aproximadament un 50% del cens, uns 95.000 militants, de forma presencial i per internet. El 78,97%, més de 73.000, han votat a favor del pacte.

A Catalunya, el 79% dels militants del PSC i les JSC han votat favorablement a l'acord en una consulta en què ha participant el 31,32% del cens.

El resultat d'aquesta votació, però, no és vinculant, ja que serà el Comitè Federal convocat per dilluns el que finalment haurà de ratificar l'acord.

Votació presencial i per internet

Durant tota la jornada de dissabte, els militants del PSOE han votat presencialment a les agrupacions locals del partit per pronunciar-se a favor o en contra de l'acord amb Ciutadans. També s'ha pogut votar per internet des de dijous a la nit.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha votat presencialment a l'agrupació socialista de Pozuelo de Alarcón.

La pregunta que els militants han hagut de respondre en la consulta era: "El PSOE ha proposat acords amb diferents forces polítiques per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez a la presidència del govern. Fas costat a aquests acords per formar un govern progressista i reformista?"

Un pacte insuficient per formar govern

L'entesa amb la formació d'Albert Rivera és insuficient per formar govern. Des del PSC se li dóna suport, i es destaca precisament que és un acord flexible i s'ofereix a negociar-lo amb les forces d'esquerra, en especial a Podem.

Entre les 200 propostes pactades, no n'hi ha cap sobre el model territorial espanyol, més enllà d'una reforma de la llei de finançament.

L'acord amb Ciutadans ha suscitat diferències a les files socialistes i malestar entre alguns presidents de diputacions, que no accepten que es vulgui fer desaparèixer aquestes institucions municipalistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut