Pyongyang

Kim Jong-un reapareix en un acte públic després dels rumors sobre el seu estat de salut

Francesc CanalsActualitzat

Kim Jong-un ha volgut silenciar les versions contradictòries sobre el seu estat de salut, i després de 3 setmanes ha reaparegut públicament fent-se un bany de masses. La televisió estatal de Corea del Nord ha mostrat les imatges del dictador.

Després de vint dies d'absència i de mil rumors, l'aparell de propaganda nord-coreà ha contrarestat amb la visita del líder quan inaugurava una planta de fertilitzants, aquest primer de maig.  

Durant l'acte s'ha fet l'aclamació de rigor al mandatari. Però aquest cop les masses portaven mascareta, tot i que Corea del Nord assegura que no té casos de coronavirus.

Amb tot, aquesta era una de les hipòtesis que explicarien l'absència d'imatges de Kim Jong-un des d'un acte on va assistir l'11 d'abril, l'auto-aïllament davant el risc de la Covid19.

No s'ha pogut constatar ni rastre relacionable amb cap malaltia que s'havia rumorejat. L'actitud del mandatari ha estat distesa, amb somriures...

 

Assistit com és habitual els últims temps per la seva germana Kim Yo-jong, vista com a probable successora ara que alguns exiliats nord-coreans el donaven per mort.  

I potser per desmentir la hipòtesi dels problemes coronaris, Kim Jong-un s'ha fumat una cigarreta.  

Enrere queden els intents d'explicar l'absència del dictador coreà en una data tan assenyalada com el 15 d'abril, l'aniversari del naixement del seu avi i fundador d'aquest hermètic règim dinàstic comunista.

En aquest teatre estratègic de l'Àsia nord-oriental, el líder nord-coreà té la capacitat d'inquietar tant quan surt a llançar míssils, com quan abandona temporalment l'escena.

No és el primer cop que Kim Jong-un desapareix, i és difícil pensar que sigui l'últim mentre no aconsegueixi el seu objectiu: que Corea del Nord sigui reconeguda  com un estat més de la comunitat internacional, amb un tractat de pau amb els Estats Units, el coixí que ja li va bé a la Xina a la seva frontera oriental.

ARXIVAT A:
Corea del Nord
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut