Pla mitjà del moment en què la nova alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, rep la vara de la mà del fins ara alcalde, David Rodríguez, el 18 de setem…
Pla mitjà del moment en què la nova alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, rep la vara de la mà del fins ara alcalde, David Rodríguez, el 18 de setembre de 2021. (Horitzontal)

Judit Gisbert agafa el relleu de David Rodríguez i esdevé la primera alcaldessa de Solsona

ACN Solsona.-La republicana Judit Gisbert ha estat investida aquest dissabte nova alcaldessa de Solsona amb majoria absoluta, després de la renúncia de David Rodríguez que ha estat al capdavant de l'ajuntament solsoní durant onze anys i que al juny va ser nomenat nou secretari d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran. Gisbert, que d'aquesta manera s'ha convertit en la primera dona que ostenta el càrrec a Solsona, ha rebut els suports del seu grup, ERC, i dels edils de la CUP. JxCat i PSC han votat en blanc. En el discurs d'investidura, la nova alcaldessa ha dit que se sent "amb les ganes i la fortalesa necessària per entomar les noves responsabilitats" i també ha agraït a Rodríguez que l'hagi ajudat en els darrers tres mesos a fer el traspàs.

L'anunci del relleu a l'alcaldia es va fer a mitjans de juny tot i que el traspàs no s'ha fet efectiu fins aquest dissabte. Al ple d'investidura hi ha assistit 11 dels 13 edils, tenint en compte les absències d'un regidor d'ERC i d'un de JxCat. Això, però, no ha alterat el resultat de la votació - 8 vots favorables i 3 en blanc - i, tal i com s'esperava, Judit Gisbert ha reunit els suports necessaris per prendre possessió com a nova alcaldessa solsonenca enmig d'aplaudiments de la resta de regidors i dels familiars propers, però també d'amics i veïns que s'esperaven a les portes de l'edifici consistorial.Gisbert ha explicat que "no tenia previst" convertir-se en alcaldessa, però que, "un cop assumit", entoma les noves responsabilitats "amb ganes i amb la fortalesa necessària". "Crec que he d'acceptar aquest repte que se'm presenta tot i ser conscient que no serà fàcil i que caldrà dedicar-hi tot l'esforç necessari", ha dit en el discurs d'investidura.Així mateix, també s'ha mostrat "orgullosa" de ser la primera dona al capdavant de l'Ajuntament de Solsona. "Fem història", ha expressat, tot i que ha afegit que no vol "escudar-se" en el gènere, així com tampoc que vol que el repte que suposa ser la primera alcaldessa de la ciutat, "es converteixi en una llosa".Les primeres paraules d'agraïment de Gisbert han estat per al fins ara alcalde David Rodríguez, que durant els darrers tres mesos l'ha ajudat a fer el relleu. "La màxima gratitud és pel temps de més que m'has dedicat perquè em pogués adaptar a la nova situació i cosir aquell traspàs que tu tant vas trobar a faltar". Finalment, també ha donat les gràcies pel suport que ha rebut per part de la seva família, del partit d'ERC i de les entitats del municipi, i s'ha compromès a treballar per tenir una ciutat "millor".Per la seva banda, els grups de l'oposició han felicitat la nova alcaldessa, tot i que la CUP li ha retret que el traspàs no s'hagi fet efectiu fins ara al setembre, tres mesos després que Rodríguez anunciés que deixava l'alcaldia. Els anticapitalistes també han demanat que la investidura de la primera dona alcaldessa de la ciutat no quedi "en una qüestió de sexe", sinó que totes les polítiques s'acompanyin d'una "mirada activa en perspectiva de gènere". Des de JxCat han afirmat que a Solsona li pertoca obrir un "nou lideratge" i han estès la mà a "col·laborar de forma més estreta", mentre que el regidor del PSC ha assenyalat que Gisbert haurà de guanyar-se la seva confiança.

Anar al contingut