Valtònyc, arribant a l'Audiència Provincial de Sevilla, aquest dimarts (EPTV/Rocío Ruz)

Valtònyc pacta 2 anys de presó, que no complirà, per haver demanat "matar un guàrdia civil"

El raper, que va fer aquestes declaracions en un concert, ha reconegut els fets, ha demanat perdó i ha acceptat la pena, després d'haver arribat a un acord amb les acusacions

Redacció/AgènciesActualitzat

El raper Josep Miquel Arenas, conegut com Valtònyc, ha estat condemnat a dos anys de presó, que no haurà de complir, per haver dit al públic d'un concert celebrat el març del 2018 a Marinaleda que matessin un guàrdia civil:

"Mateu un puto guàrdia civil aquesta nit. Aneu a un altre poble on hi hagi guàrdies civils i mateu-ne un. No us pregunteu què podeu fer per mi, pregunteu-vos què podeu fer per vosaltres, si fóssiu nosaltres. Poseu una puta bomba al fiscal d'una vegada."

Valtònyc ha reconegut els fets, ha demanat disculpes i ha acceptat la pena de dos anys de presó i pagar les costes del judici, després d'haver arribat a un acord amb la Fiscalia i l'acusació particular. Una pena de presó que no haurà de complir, tal i com ha confirmat el jutge al cantant, abans que l'acusat acceptés la condemna.


La Fiscalia demanava 4 anys de presó

Per aquest cas, la Fiscalia demanava una pena de 4 anys de presó contra el cantant. Un mes abans del concert, a Valtònyc l'havien condemnat en sentència ferma per enaltiment del terrorisme, humiliació a les víctimes, calúmnies i injúries a la corona i amenaces contra un determinat grup de persones, delictes que suposaven el seu empresonament.

En el citat concert també va dir que l'Audiència Nacional és un tribunal feixista que deriva del franquista Tribunal d'Ordre Públic. Segons el relat de la Fiscalia, Valtònyc ho va fer "molest" per la sentència que havia rebut anteriorment.

El cantant també va arengar el públic amb frases com "el jutge que m'ha condemnat compara l'homosexualitat amb la zoofília, vol prohibir l'independentisme, vol ficar-nos a tots a la presó".

"Està bé que parlem que si Esquerra Unida, que si Podem guanya, de totes aquestes mogudes, però el més important és que l'Audiència Nacional es dissolgui i lliuri les armes", cita l'escrit de la Fiscalia.

Les paraules del cantant van quedar gravades per una assistent al concert i van circular per molts mitjans de comunicació després que les publiqués a Twitter.

L'acusació en el judici anava a càrrec de la Fiscalia i de l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC).

ARXIVAT A:
JudicialLlibertat d'expressió AndalusiaValtònyc
Anar al contingut