Josep Rius i Elsa Artadi han estat membres de l'equip negociador de Junts (ACN/ Mar Martí)

Josep Rius, segona renúncia de l'entorn Puigdemont per entrar al govern

Elsa Artadi, que apuntava a vicepresidenta del nou executiu, ja va declinar aquesta setmana ser a l'executiu de Pere Aragonès

Actualitzat

Nova negativa a entrar al govern per part d'un estret col·laborador de l'expresident Carles Puigdemont. Josep Rius ha explicat a TV3 que dijous va comunicar a l'executiva de Junts que no volia formar part del nou executiu de Pere Aragonès.

Josep Rius rebutja la cartera d'Exteriors, per a la qual sonava, com ja ho va fer aquesta setmana Elsa Artadi amb la d'Economia. Una cartera que ja té titular, Jaume Giró, candidat independent a proposta de Junts.

Amb Artadi, Rius ha estat un dels membres de l'equip negociador de Junts que ha gestat l'acord amb Esquerra. Ara al·lega motius de cansament per no entrar al govern.

Rius, que va ser cap de gabinet de Puigdemont, va fer un pas endavant en les eleccions del 14F i va ara és diputat al Parlament.

Carles Puigdemont (ACN/ Natàlia Segura) (ACN/ Natàlia Segura)

Dimarts se sabrà la composició del nou govern, i dimecres està previst que prenguin possessió els nous consellers. En aquesta legislatura hi haurà una conselleria més, 14.

Puigdemont lamenta la "desunió" independentista

Hores després que aquest divendres fos elegit president Pere Aragonès, l'expresident Puigdemont trencava el silenci que ha mantingut durant les negociacions. En una carta a la militància mostrava un to agre sobre l'acord de govern.

Diu que "l'obra del govern no es mesurarà només en l'obra feta (...) Es basarà també, i potser ara més que abans, en la capacitat de restaurar tot allò que s'ha deteriorat i que influeix en l'ànim del país".

Esquerra i Junts han fet una crida a recuperar la confiança per encarar la nova legislatura sense les baralles de l'anterior. Per part de Meritxell Serret, d'ERC, creu que és important que al llarg de la legislatura "es vagi reforçant aquesta confiança i anem donant missatges i fer accions que ens ajudin a mantenir aquesta solidesa de 74 diputats i diputades."

Gemma Geis, de Junts, assegura que tant al seu partit com a ERC els interessa un govern fort i es felicita pels mecanismes que s'han acordat per "evitar el que hem patit aquests tres anys que no hem donat la millor versió de tots nosaltres."

El nomenament de Pere Aragonès ja ha estat firmat pel rei i pel president del govern espanyol i ja està publicat al Diari Oficial de la Generalitat, i es preveu que el seu nou govern comenci a caminar a partir de dimecres.

ARXIVAT A:
JxCatInvestiduraCarles PuigdemontElsa Artadi
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut