Barcelona

José Manuel Lara pensa que el canvi al llibre electrònic serà generacional

El president del grup Planeta, José Manuel Lara, ha assegurat que el fenomen del llibre electrònic no el té "preocupat", sinó "ocupat". L'editor ha fet aquestes declaracions a la tradicional trobada amb la premsa el dia abans que es conegui el guanyador del Premi Planeta. Lara diu que el canvi cap a l'"ebook", o llibre electrònic, "no serà un canvi d'un dia, sinó d'una evolució generacional, perquè una generació no canvia els seus hàbits de la nit al dia".

Actualitzat
L'editor ha reflexionat sobre els canvis que ha portat el món d'internet al mercat editorial, i segons ell ha portat més problemes que solucions, ja que "s'ha primat més el canal que el producte i s'ha entrat en la cultura del ‘tot gratuït'".

Tot i així, assegura que el fenomen encara no és rellevant, i ha posat com a exemple el llançament als Estats Units d'un supervendes simultàniament en paper i virtual. Segons Lara, "la venda del llibre electrònic ha estat del 0,4% del total, cosa que significa que la migració encara és lluny". Per Lara, el moment del canvi comportarà problemes com el tancament de llibreries, però s'ha de veure més com un "repte" que com una "calamitat".

Durant el dia previ als premis Planeta, els guardons literaris més ben dotats del món, han circulat entre els periodistes diverses quinieles sobre qui serà el guardonat. Entre els noms que més sonen, circulen els d'Almudena Grandes, Elvira Lindo o Alfredo Urdaci.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut