Còrdova

José Bretón ha estat declarat culpable de l'assassinat dels seus dos fills per unanimitat del jurat popular

José Bretón ha estat declarat culpable de l'assassinat dels seus dos fills, per unanimitat, pel jurat popular que l'ha jutjat a Còrdova. Acusat de dos delictes d'assassinat, s'enfronta ara a una pena de 40 anys de presó, com van demanar el ministeri fiscal i l'acusació popular. La defensa havia demanat la total absolució de l'acusat, que va entrar a la presó el 21 d'octubre del 2011.

RedaccióActualitzat
José Bretón acaba de ser declarat culpable per unanimitat de l'assassinat dels seus dos fills.

Després de quatre dies de deliberació, s'acaba de llegir el veredicte del jurat popular que ha jutjat José Bretón per l'assassinat dels seus dos fills, Ruth i José, el 8 d'octubre del 2011 a Còrdova.

La deliberació del jurat, format per 7 dones i dos homes, ha acabat després de les 12 del matí d'aquest divendres, i la lectura del veredicte ha començat a les 13. Perquè Bretón fos declarat culpable d'alguna de les qüestions que formen el veredicte, calien 7 vots favorables. Per ser declarat no culpable, només en calien 5. En el veredicte, no n'hi havia prou que els membres del jurat declaressin culpable o no culpable l'acusat, sinó que han hagut d'argumentar la seva postura sobre cada un dels fets delictius imputats a Bretón.

Bretón, acusat de dos delictes d'assassinat, s'enfronta ara a una pena de 40 anys de presó, com van demanar el ministeri fiscal i l'acusació popular. La defensa havia demanat la total absolució en entendre que no hi ha prou proves per demostrar la culpabilitat de l'acusat, que va entrar a la presó el 21 d'octubre del 2011.

Bretón, que s'ha esperat a l'Audiència a conèixer el veredicte del jurat i ha entrat a la sala emmanillat per a la lectura del veredicte, ha estat immòbil i impassible durant tota la lectura, que ha durat una hora.

El judici ha quedat, doncs, vist per a sentència.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut