Tres persones han ajudat Biden després de la caiguda (Reuters)

Joe Biden s'entrebanca i cau a terra durant una cerimònia de graduació militar

Un oficial i dos membres del Servei Secret dels EUA l'han ajudat a aixecar-se després d'ensopegar amb un sac de sorra

Redacció/AgènciesActualitzat

El president dels Estats Units, Joe Biden, de 80 anys, ha ensopegat i ha caigut a terra aquest dijous durant la cerimònia de graduació dels cadets de l'Acadèmia de la Força Aèria a Colorado.

El mandatari, el primer octogenari a la presidència dels EUA, era l'encarregat de presidir l'acte a l'estadi Falcon de Colorado davant de milers de persones.

Després de pronunciar un discurs i lliurar l'últim diploma als cadets, s'ha girat per seure, però sembla que s'ha entrebancat amb un sac de sorra i ha caigut de genolls a terra.

Tot seguit, el president, que portava una gorra, ha intentat incorporar-se tot sol, i l'han acabat ajudant un oficial i dos membres del Servei Secret dels EUA.

Després d'incorporar-se i assenyalar el sac amb què suposadament acabava d'ensopegar, s'ha estat dret durant uns minuts, fins que s'ha acabat la cerimònia. Aquest és el moment:
 

La portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, ha explicat als periodistes que el mandatari està "perfectament bé" i ha afegit que ha pujat a l'avió presidencial Air Force One, que el porta de tornada a la capital, amb "un gran somriure".

Biden ha lliurat els diplomes i ha pronunciat un discurs (Reuters/Kevin Mohatt)
L'acte se celebrava a l'estadi Falcon de Colorado (Reuters / Kevin Mohatt)

Els precedents

No és la primera vegada que Biden, que es presenta a la reelecció en els comicis del 2024, cau en públic. El març del 2021, mesos després d'arribar a la Presidència, va ensopegar tres vegades fins a caure mentre pujava les escales de l'avió presidencial, l'Air Force One, que el portava de visita a la ciutat d'Atlanta.

El juny de 2022, va caure a terra durant un passeig amb bicicleta prop de la platja a l'estat de Delaware, on estava passant el cap de setmana amb la seva dona, Jill Biden. El mandatari va perdre l'equilibri després de frenar per saludar diversos veïns, però membres del Servei Secret el van ajudar ràpidament a aixecar-se.

ARXIVAT A:
Joe BidenEstats Units
Anar al contingut