Joe Biden avui a la festa de Pasqua a la Casa Blanca

Joe Biden manté que es tornarà a presentar i espera el moment oportú per anunciar-ho

És el primer president octogenari de la història dels Estats Units i si tornés a guanyar les eleccions acabaria el mandat amb 86 anys

Actualitzat

No és la primera vegada que ho diu, però el moment de llançar la campanya és cada vegada més a prop. El president dels Estats Units, Joe Biden, s'estaria preparant per tornar-se a presentar a les eleccions presidencials del 2024

Aquesta vegada ho ha dit al programa Today del canal de televisió NBC: "Tinc previst presentar-me... però encara no estem preparats per anunciar-ho", ha dit avui en una entrevista just abans de l'Easter Egg Roll, que s'acostuma a celebrar el Dilluns de Pasqua a la Casa Blanca.

L'edat és un factor a tenir en compte per a la reelecció. Biden, que és el primer president octogenari dels Estats Units, té ara 80 anys i acabarà el mandat amb 82. Si tornés a guanyar les eleccions, acabaria la presidència amb 86 anys.

Ell i la vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, han dit en diverses ocasions que es tornaran a presentar i que ho faran junts.

En el seu últim discurs sobre l'estat de la Unió, pronunciat aquest mes de febrer, Biden no va cap referència a la reelecció, però sí que va deixar clara la intenció de continuar governant i de tenir ganes de seguir més enllà del 2024.

Biden ha dit en una entrevista a l'NBC que es tornarà a presentar, però que no sap quan començarà la campanya (Reuters/Evelyn Hockstein)

Així i tot, encara no s'ha fet cap anunci formal, el farien en el llançament de la campanya, i la mateixa NBC ha explicat avui que aquesta decisió la prendran els seus assessors.

Ocupats amb la imputació de Trump

L'opinió pública nord-americana ha estat ocupada durant les últimes setmanes en l'acusació i compareixença davant del tribunal de l'expresident Donald Trump, que hauria pagat a una actriu porno a canvi de silenci sobre la relació que hi va mantenir. 

Joe Biden, del Partit Demòcrata, va guanyar les eleccions nord-americanes del 2020, el seu rival va ser Donald Trump, que, en un fet excepcional, no va participar en la presa de possessió del càrrec en la cerimònia oficial que es va fer el 20 de gener del 2021.

 

 

ARXIVAT A:
Trump Joe Biden
Anar al contingut