Biden i Harris, escollits persona de l'any per la revista Time (Reuters/Kevin Lamarque)

Joe Biden i Kamala Harris, escollits "persona de l'any" per la revista Time

Han passat al davant de Trump, els sanitaris nord-americans i el moviment Black Lives Matter

La gairebé centenària revista Time ja anunciat qui ocuparà la tradicional portada de la "persona de l'any" del 2020. Els candidats demòcrates a la presidència dels EUA, Joe Biden i Kamala Harris, han estat els escollits davant del candidat republicà Donald Trump, els treballadors sanitaris i el doctor Anthony Fauci, cara visible de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units, o el moviment contra el racisme Black Lives Matter.


L'any passat, l'escollida va ser l'activista contra el canvi climàtic Greta Thunberg, i el 2017 ho van ser les dones que van impulsar el moviment #MeToo. Time selecciona, expliquen des de la mateixa capçalera, aquella persona, moviment o fins i tot concepte que ha tingut més impacte en les notícies o la vida dels nord-americans.

Aquest criteri és prou ampli i no implica triar algú que ha fet un bé al món. L'any 1938, per exemple, Adolf Hitler va ser escollit persona de l'any. Tampoc cal que sigui una persona. L'any 1982, per exemple, el protagonista de la portada anual va ser l'ordinador personal, i el 2011 ho va ser un arquetip: el manifestant.

Fa uns anys que la revista permet votacions en línia per fer aquesta selecció, però finalment és el l'editor de Time qui en té l'última paraula.

ARXIVAT A:
Estats UnitsEleccions Estats UnitsJoe BidenKamala HarrisTrump
Anar al contingut