Greta Thunberg, Persona de l'Any per la revista Time

L'activista del clima, de 16 anys, és la més jove que ha aconseguit mai aquesta distinció

Actualitzat

Greta Thunberg ja està acostumada a veure's a les portades de les revistes i els diaris, però ara ha fet un pas més perquè la revista nord-americana Time l'ha nomenada Persona de l'Any.

Cada any la revista presenta la persona, el grup o moviment més influent dels 12 mesos anteriors. Amb 16 anys, és la més jove que ha aconseguit mai aquesta distinció, per la seva influència en la lluita contra el canvi climàtic, aquest 2019:

"Ha aconseguit convertir una vaga preocupació sobre el planeta en un moviment mundial que exigeix un canvi global"

 

 

 

Time destaca que sense ser de cap partit polític o grup de defensa s'ha convertit en una "icona per a una generació":

"És una adolescent ordinària que, al reunir el coratge per dir la veritat al poder, es va convertir en la icona d'una generació. Ha concretat un perill abstracte amb gran indignació i Thunberg s'ha convertit en la veu més convincent sobre el tema més important que afronta el planeta"

I és que, en poc més d'un any, aquesta noia sueca ha aconseguit mobilitzar mig món i fer arribar el seu missatge als líders polítics. Això els deia al setembre, davant de l'ONU:

"Vostès m'han robat la infància i tot i això jo sóc una de les afortunades. La gent està patint i morint-se i vostès només poden parlar de diners"

 

L'activista al seu discurs al plenari del COP 25 (EFE)

 

La revista ha anunciat la Persona de l'Any amb la publicació d'un llarg reportatge amb Greta Thunberg durant el viatge en catamarà que la va portar fins a Portugal i des d'allà fins a la cimera del clima COP 25 d'aquest desembre a Madrid.

 

Greta Thunberg va començar a manifestar-se davant del parlament suec a l'agost del 2018, per reclamar més decisió en la lluita climàtica. La protesta es va estendre fins a fer un moviment de vaga escolar amb el nom de Fridays for Future (Divendres pel Futur). En nom seu i de tots els activistes del clima, Thunberg ha agraït l'elecció de la revista Time.

 

 

També Google ha confirmat que l'activista climàtica ha format part de les tendències de l'any, amb un creixement més gran de recerques.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut