El cantant rebrà el premi a Oviedo en una gala que es farà el 25 d'octubre (EFE/ Kiko Huesca)

Joan Manuel Serrat, Premi Princesa d'Astúries de les arts 2024

El noi del Poble-sec no ha parat de rebre distincions des de la seva retirada dels escenaris l'any 2022

Actualitzat

Joan Manuel Serrat rebrà aquest any el prestigiós Premi Princesa d'Astúries de les arts. Després de la seva retirada dels escenaris l'any 2022 amb l'extensa gira "El vici de cantar", el noi del Poble-sec no ha parat de rebre distincions com el Premi Nacional de Cultura, la medalla d'honor de la SGAE i el nomenament com a doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona.

El Princesa d'Astúries de les arts és un premi de dimensió internacional que l'any passat va rebre l'actriu Meryl Streep i que, en anteriors ocasions, també han rebut el cineasta Martin Scorsese o l'escultor recentment desaparegut Richard Serra. La gala es farà el 25 d'octubre a Oviedo. 

Altres premiats amb el Princesa d'Astúries de les arts són la cantaora Carmen Linares i la bailaora María Pagés (2022), el també director de cine Francis Ford Coppola (2015), el director teatral Peter Brook (2019), l'actriu Núria Espert (2016) o els arquitectes Frank Gehry (2014) i Rafael Moneo (2102). Una llista no menor de noms cabdals de la cultura, que tot sovint han transcendit més enllà de les seves disciplines respectives. 

Joan Manuel Serrat s'afegirà a aquesta brillant relació de noms després d'una carrera de més de sis dècades, discos i cançons en català i castellà que són referència de la música popular i una fama que va molt més enllà de Catalunya i Espanya i que també abraça tot Llatinoamèrica.
 

Joan Manuel Serrat va plantejar la gira de comiat dels escenaris, que va començar l'abril de 2022 a Nova York i que va acabar de forma triomfal a finals d'aquell mateix any al Palau Sant Jordi de Barcelona, la seva ciutat, com un recorregut pel seu extens repertori. 
 

 

ARXIVAT A:
MúsicaCultura popular
Anar al contingut