Serrat canta emocionat durant l'últim dels concerts de la seva carrera al Palau Sant Jordi
Serrat canta emocionat durant l'últim dels concerts de la seva carrera al Palau Sant Jordi (ACN/Jordi Borràs)

Serrat s'acomiada dels escenaris amb "La guitarra", la seva primera i última cançó

Serrat posa punt final a una trajectòria de sis dècades dalt dels escenaris com a referent de la música popular

Redacció/ACNActualitzat

Joan Manuel Serrat ha dit adeu als escenaris. Després de gairebé 60 anys de carrera, el noi del Poble-sec ha penjat la guitarra i la veu en l'últim concert de la gira "El vicio de cantar, 1965-2022".

Durant vuit mesos, Serrat ha voltat pel món amb les seves cançons més emblemàtiques. I al Palau Sant Jordi ha posat punt final a la gira de comiat. L'última cançó ha estat també la seva primera: "La guitarra", que va escriure el 1965.

Aquest és l'emotiu moment on s'apagava la veu del cantautor i de la seva inseparable guitarra:


Joan Manuel Serrat ha tancat el cercle de la seva carrera artística enmig d'una sentida ovació. Serrat, que està a punt de fer 79 anys, ha rebut l'escalf del públic.

L'últim concert de Serrat es pot recuperar sencer a TV3 a la carta.


Un concert de clàssics, emoció i personalitats

En el seu últim concert, emès per TV3, ha recordat temes com "Pare", "Mediterráneo", "Temps era temps", "Paraules d'amor" o alguns dels poemes musicats de Miguel Hernández o Antonio Machado. Un concert on hi han assistit dirigents polítics com Pedro Sánchez, Miquel Iceta o Ada Colau.

Serrat ha escrit aquest divendres al Palau Sant Jordi els últims compassos d'una trajectòria musical amb una quarantena de discos a l'esquena i cançons convertides en himnes.

En dos dies, Serrat ha reunit més de 15.000 persones al Palau Sant Jordi
En dos dies, Serrat ha reunit més de 15.000 persones al Palau Sant Jordi (ACN/Jordi Borràs)

Com en el primer concert, el cantautor ha citat Tarradellas i el seu històric "ja soc aquí" i ha agraït al públic haver-lo seguit durant dècades.

"És un gust haver complert la fita i estar aquí, però tinc sentiments contradictoris. Gràcies a tots vosaltres, a tothom, per acompanyar-me avui com ho heu fet en altres ocasions, especialment aquesta nit, en què solemnement proclamo el meu acomiadament per voluntat pròpia"

Serrat, però, ha deixat clar que no volia un adeu trist. "Vull passar-m'ho de collons" ha estat la seva declaració d'intencions des del principi.

Els temes, ja clàssics, han anat passant un darrere l'altre, entre els discursos del cantautor. Precedida per un parlament en defensa de l'ecologisme, Serrat ha entonat "Pare" i "Cançó de matinada". Ha recordat el seu estimat poeta Miguel Hernández amb "Las nanas de la cebolla" i "Para la libertad".

Serrat s'acomiada dels escenaris a punt de fer 79 anys
Serrat s'acomiada dels escenaris a punt de fer 79 anys (ACN/Jordi Borràs)

"El meu carrer",  "Barcelona i jo", "Hoy puede ser un gran día", "La tieta"..., no n'ha faltat ni una. I el públic les ha corejat totes i n'ha ballat la majoria.

En total, 23 cançons i dues hores de concert en un Sant Jordi ple. 

En castellà "perquè ens entenguem tots", Serrat ha assegurat que no podia baixar de l'escenari sense agrair a la seva família el suport: "Han estat una benedicció i un suport extraordinari en la música i en la vida quan pintaven bastos".


Com ho va viscut el públic?

Serrat ha encisat els seus fans, que han sortit emocionats del concert. Així ens ho ha explicat:

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut