Pequín

Jiabao visita el lloc del descarrilament i garanteix una investigació transparent

El primer ministre xinès, Wen Jiabao, s'ha compromès a fer una investigació transparent que aclareixi les causes del descarrilament d'un tren d'alta velocitat dissabte a Wenzhou, en què van morir 39 persones. Ho ha dit en la primera visita que ha fet avui al lloc del sinistre. El govern de Pequín apunta que un error en el sistema de senyalització podria ser la causa de l'accident.

Actualitzat
El primer ministre xinès, Wen Jiabao, ha visitat per primera vegada el lloc on va descarrilar un tren d'alta velocitat dissabte passat, en què van morir 39 persones. El mandatari xinès s'ha desplaçat a la ciutat de Wenzhou cinc dies després del sinistre. Jiabao ha explicat que no havia pogut anar-hi abans perquè estava hospitalitzat.
 
Des del lloc del descarrilament, Wen Jiabao ha assegurat que el seu govern obrirà una investigació transparent per saber les causes exactes de l'accident, que, de moment, es podrien atribuir a un error en el sistema de senyalització.

Segons el govern de Pequín, un llamp va fer que un semàfor es mantingués en color verd en lloc de posar-se vermell i això va provocar el xoc entre els trens. Jiabao ha promès càstigs als responsables del descarrilament, "que seran greus si hi ha indicis de corrupció".
Anar al contingut