Jamie Lee Curtis, en la presentació de "Halloween: el Final" a Madrid
Jamie Lee Curtis ha denunciat l'odi contra les persones trans, com la seva filla

Jamie Lee Curtis: "Tinc una filla trans i la volen aniquilar. No n'hem après, del feixisme"

L'actriu denuncia l'auge dels discursos que promouen la violència

RedaccióActualitzat

L'actriu Jamie Lee Curtis ha aixecat la veu contra el discurs d'odi i el feixisme. I ho ha fet parlant de la seva filla trans i de les amenaces que l'extrema dreta llança contra aquest col·lectiu. 

En una entrevista a la Cadena Ser, la intèrpret nord-americana ha alertat del clima actual de violència contra aquesta diversitat de gènere:

"Tinc una filla trans. Hi ha amenaces contra la seva vida, només per existir com a ésser humà. Hi ha gent que vol aniquilar-la a ella i a gent com ella. El nivell d'odi és... com si no n'haguéssim après, del feixisme, com si no haguéssim après quin és el resultat d'això. L'extermini d'éssers humans." 

L'actriu d'"Un peix anomenat Wanda" o "Mentiras arriesgadas" ha reivindicat que ningú quedi callat contra el feixisme.

"Jamie Lee Curtis està espantada, i tu també n'hauries d'estar. I Jamie Lee Curtis té una veu, i intenta fer-la servir, i tu també ho hauries de fer. I així és com canviem les coses", ha manifestat.

Curtis, una de les cares més conegudes de Hollywood, ha denunciat el mal ús que es fa de les xarxes socials.

"Crec que el veritable monstre és aquesta habilitat tecnològica que ara mateix tenim per promoure la violència i l'odi cap als altres, que és el que fem diàriament a les xarxes socials", ha afirmat. 

 

L'actriu ha considerat que l'època actual "fa por" pel "ressorgiment del feixisme, particularment a Itàlia" o també per l'opressió dels drets de les dones a l'Iran. 

La filla de Tony Curtis i Janet Leigh ha presentat a Madrid "Halloween: el Final", el tancament de la saga que va arrencar el 1978 i que la va consagrar com a "reina del crit", pel seu paper de Laurie Strode. 

Lee Curtis: "La llibertat d'expressió inclou l'expressió de gènere"

La també productora va revelar que tenia una filla trans el 2021, en una entrevista a AARP The Magazine, en què proclamava l'orgull que sentia per ella: 

"Possiblement, un de les 'velles idees" de les quals Curtis s'ha desprès recentment és la noció que el gènere és fix.

Amb el permís del seu fill menor, Curtis revela que ella i Guest [el pare dels fills] han vist amb admiració i orgull com el nostre fill es convertia en la nostra filla Ruby". 

En una publicació a Instagram, al març, va celebrar l'aniversari de la seva filla trans. 

"Estic orgullosa i agraïda de ser mare d'una filla trans i envio suport a totes les famílies trans arreu dels Estats Units que són objectiu d'atacs per part dels parlaments conservadors", va manifestar.  

"Aquest país es va fundar en base a la llibertat. Amb la idea profundament simple que tothom que vivia aquí havia de ser lliure de somniar i assolir el que volgués amb llibertat. (...) 

Ara, els polítics proposen que els pares que proporcionin curs d'afirmació de gènere els seus fills siguin delinqüents i mereixin penes de presó. Aquestes lleis són discriminatòries, injustes i antiamericanes. La llibertat d'expressió inclou l'expressió de gènere." 

Jamie Lee Curtis, de 63 anys, ja es va rebel·lar contra la pressió estètica cap a les dones amb unes declaracions la primavera passada arran del seu paper a "Everything Everywhere All at Once".

En aquesta pel·lícula va interpretar l'antítesi de la dona esvelta i atractiva que tantes vegades havia protagonitzat el cinema.

"He amagat la panxa des dels 11 anys, quan comences a tenir consciència dels nois i els cossos, i els texans estan superajustats. Vaig decidir molt específicament renunciar i alliberar tots els músculs que tenia i que solia contraure per ocultar la realitat", va explicar. 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Cinema
Anar al contingut