Irrupció d'Israel en l'hospital operatiu més gran a Gaza a la recerca d'ostatges, vius o morts

L'exèrcit israelià qualifica de "delicada, precisa i limitada" una operació que podria violar el dret internacional

RedaccióActualitzat

L'exèrcit israelià ha entrat a l'Hospital Nasser, al sud de Gaza, a la recerca d'ostatges, vius o morts.

L'operació ha provocat el pànic entre els malalts, el personal i els milers de persones que es refugiaven al centre sanitari més gran que encara opera a la Franja, en un atac que viola el dret humanitari internacional.

Les imatges del moment de la incursió mostren corredisses, crits, trets i fuites d'aigües residuals en passadissos foscos i plens de pols i de fum.

Tot plegat en un complex on hi havia prop de dues mil persones que han hagut de ser evacuades de qualsevol manera.

"L'exèrcit israelià força la meva gent a abandonar l'hospital, però ells tenen por de ser assassinats", explica Mahmoud Shammala, un dels testimonis d'un assalt que Israel reconeix, però que diu que s'ha hagut de fer perquè Hamas amagava ostatges a l'edifici.

Fins i tot podria haver-hi alguns cadàvers de la trentena de captius morts que volen recuperar, segons el portaveu de l'exèrcit israelià, Daniel Hagari:

"Tenim informació creïble de diferents fonts, incloent-hi ostatges alliberats, que indiquen que Hamas va mantenir ostatges a l'Hospital Nasser, a Khan Yunis, i que pot haver-hi cossos dels nostres ostatges en aquestes instal·lacions hospitalàries."

Israel assegura que l'ocupació de l'edifici ha estat una operació "delicada, precisa i limitada", i al·lega que el 85% de les principals instal·lacions mèdiques han estat utilitzades amb finalitats terroristes.

Segons el portaveu del Ministeri de Salut de Gaza, Ashraf al-Qidra, Israel hauria obligat els metges de l'Hospital Nasser a abandonar els pacients en cures intensives.

L'OMS, pel seu cantó, ha confirmat que la meitat del personal mèdic de l'hospital ja havia fugit en el moment de l'entrada de l'exèrcit.


Les víctimes a Gaza es compten per desenes de milers

La incursió al Nasser coincideix amb l'augment de la pressió internacional per demanar moderació a Israel.

Des de l'inici de la guerra, el 7 d'octubre, ja són 28.663 els palestins que han mort a Gaza. Les dades les ha actualitzat aquest dijous el Ministeri de Sanitat, que també parla de 68.395 ferits.

Israel assegura que les seves forces han assassinat "una sèrie de terroristes" al centre de Gaza i Khan Yunis en les últimes 24 hores, inclosos uns 15 combatents de Hamas a la ciutat de Gaza.

ARXIVAT A:
IsraelGaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut