22.000 afectats pel col·lapse de l'AVE entre Barcelona i Madrid per un robatori de cable

Un robatori de fibra òptica al Penedès ha obligat a tallar durant més de cinc hores la circulació de trens entre Figueres i Madrid

RedaccióActualitzat

Dia caòtic a les estacions de l'AVE. El robatori d'un cable de fibra òptica al Penedès ha obligat a tallar durant gairebé sis hores la circulació de trens. El servei s'ha restablert al migdia, però ha afectat més de 22.000 passatgers. 

Des de primera hora del matí, tots els trens entre Figueres i Madrid han quedat suspesos. En un punt de la línia, a l'altura de Santa Oliva, al Baix Penedès, hi ha hagut el robatori d'un tram de cable de fibra òptica. Els Mossos ja han detingut un jove de 19 anys com a presumpte responsable del robatori i no descarten fer més detencions.

El furt ha provocat una situació de col·lapse. S'han hagut de suspendre tots els trens de la línia Figueres-Barcelona-Madrid. A mesura que passaven les hores, s'acumulaven els retards i la desesperació dels passatgers.

A Sants i a la resta d'estacions de l'AVE hi ha hagut grans cues d'usuaris que no sabien quan sortiria el seu tren ni com arribarien a la destinació.

Els trens d'alta velocitat des de Sants han estat suspesos durant cinc hores (CCMA)

Els tècnics d'Adif han estat treballant tot el matí en el tram afectat per arreglar la línia, i finalment cap a les 12 del migdia s'hi ha pogut reprendre la circulació.

Des de llavors els trens poden tornar a circular, però hi ha retards acumulats.

Els Mossos han detingut una persona relacionada amb el robatori, sobretot, de cables de fibra òptica (CCMA)

Renfe assegura que ja ha transportat tots els viatgers de Madrid i Barcelona que han resultat afectats pel caos que s'ha viscut durant gairebé 6 hores. La companyia també diu que ha retornat l'import del bitllet o bé ha facilitat un canvi de data als que ho han sol·licitat.

Els retards acumulats són tants, que en la majoria d'estacions encara hi havia cues a la tarda. Així es veia Sants a les cinc de la tarda:

 

22.000 afectats

Renfe ha informat que la incidència ha afectat almenys 7.200 passatgers i ha obligat a suspendre 22 trens d'alta velocitat en aquesta línia.

La companyia de baix cost Ouigo encara ha tingut més passatgers afectats --uns 15.000-- tot i que en menys trens: 14.

Cues a les taquilles de Renfe a Lleida (CCMA)

Suspesos des de primera hora

L'avaria s'ha detectat ben aviat. Cap a 2/4 de 3 de la matinada s'ha perdut la comunicació des del centre de comandament a Saragossa de la línia de l'AVE Madrid-Barcelona entre l'Arboç i Figueres, cosa que ha afectat la pèrdua de comandament, la senyalització i altres sistemes de seguretat.

Abans de les 6 del matí ja s'ha localitzat el tall de cables de fibra òptica i d'altres sistemes, entre l'Arboç i la Pobla de Montornès. Segons Adif, s'han sostret 600 metres de cables de fibra òptica i senyalització.

 

Els primers trens que havien de sortir de Sants, a Barcelona, i de l'estació d'Atocha, a Madrid, s'han suspès. Així s'ha viscut la notícia a les estacions:


En un primer moment s'ha recomanat que tots els viatgers que volien anar a Barcelona des de Figueres i Girona utilitzessin els trens de Rodalies.


Una detenció

Els Mossos d'Esquadra han confirmat la detenció d'un home de 19 anys per aquests fets, tot i que inicialment Adif havia parlat de tres persones detingudes.

 

ARXIVAT A:
AVEMobilitatRenfe
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut