Acte d'homenatge per l'aniversari de Josep Rull
Acte d'homenatge per l'aniversari de Josep Rull
Terrassa

Homenatge reivindicatiu a Terrassa per celebrar els 50 anys de Rull des de la presó

La plaça Vella de la ciutat s'ha omplert de gom a gom en un acte que ha barrejat l'homenatge i la celebració

RedaccióActualitzat

L'exconseller Josep Rull compleix 50 anys des de la presó de Lledoners. Els seus amics han organitzat un acte d'homenatge a Terrassa, la seva ciutat, amb la presència i les intervencions, entre altres, de Quim Torra i Carles Puigdemont. I també de la dona de Rull.

La plaça Vella de la ciutat s'ha omplert de gom a gom en un acte que ha barrejat l'homenatge i la celebració, amb actuacions musicals i pastís inclòs.

 

 

L'acte ha començat iniciat amb la projecció d'imatges de diverses persones processades per l'1-O, que han estat ovacionades pel públic.

Hi ha hagut moments emotius i reivindicatius, com quan s'ha desplegat una pancarta amb el lema "llibertat presos polítics":

 

 

L'acte ha omplert la Plaça Vella de Terrassa amb banderes i amb crits a favor de la llibertat dels presos i de la independència de Catalunya. La iniciativa ha estat organitzada pel col·lectiu Amics de Josep Rull.

Durant l'homenatge, el president Quim Torra ha fet una crida a la unitat de tot el poble de Catalunya pels drets civils i socials.

"Units, si ho fem guanyarem. No tingueu cap dubte, cap por."

El president de la Generalitat ha avançat el contingut de compareixença prevista per dimarts. Torra apunta que es guanyarà perquè "estem al costat correcte de la història" i perquè el poble català "no sap fer les coses" d'una altra manera que "pacíficament" i "democràticament".

Un altre terrassenc, l'exconseller Lluís Puig, i el president Carles Puigdemont s'han sumat a l'acte amb una felicitació des de l'exili.

Els dos polítics residents a Bèlgica han reivindicat el coratge i la serenor de Rull. A més, Puigdemont ha dit a l'extitular de Territori i Sostenibilitat que d'aquesta "experiència" en sortiran "més forts" i "més lliures".

Castellers i una cançó de Llach

En l'acte Lluís Llach ha interpretat un fragment del "Companys, no és això" i l'ha dedicat a Josep Rull:


Hi ha hagut més actuacions musicals, com la interpretació de la "La cançó dels indignats", una versió d'"Els miserables" interpretat per un cor de Terrassa. La soprano Maria Teresa Vert també ha cantat el "Nessum Dorma" de l'òpera "Turandot" en un dels moments més emotius de l'acte.

Les tres colles castelleres de Terrassa - els Minyons, els Castellers de Terrassa i els Bergants del Campus de Terrassa - han aixecat uns pilars per sumar-se a l'aniversari de l'exconseller.

Carta de Rull

Ha tancat l'acte la dona de Rull, Meritxell Luís, que ha llegit una carta de Josep Rull des de la presó.

En aquest missiva, Rull ha agraït els assistents participar de la festa i, després de relatar experiències del seu dia a dia, ha constatat que els polítics empresonats no tindran un "judici just " en un tribunal "imparcial".

"La sentència justa és l'absolució perquè no hem comès cap delicte"

Rull assegura que el Tribunal Suprem estarà "desbocat" en el judici després del revés de la justícia europea.

Per la seva banda, la dona de l'exconseller Meritxell Lluís ha llegit una carta que Rull ha redactat per l'ocasió. Tot i això, Rull ha assegurat que no els faran callar i ha recordat que el seu compromís amb la llibertat de Catalunya és "insubornable".

A més de Torra i Lluís, l'acte també ha comptat amb la presència de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi; els consellers Miquel Buch i Maria Àngels Chacón; el portaveu de JxCat al Parlament, Albert Batet; el portaveu del PDeCat al Congrés, Carles Campuzano i l'exconsellera Neus Munté.

 

 

Aniversari també a la presó

L'aniversari sembla que també es podrà celebrar a la presó de Lledoners. Així ho dona a entendre l'exconseller Quim Forn en un tuit. Diu que Rull no s'escaparà "d'una bona sorpresa".


Justament aquest 2 de setembre fa 10 mesos que van ser empresonats preventivament Joaquim Forn i Oriol Junqueras.

ARXIVAT A:
Govern empresonatJosep RullProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut