El testimoni de la Victòria, una nena de nou anys que té acondroplàsia, ha estat el reel més vist de l'any

Històries amb missatge: els 5 vídeos de l'Instagram del 324 que més us han arribat el 2022

Fem el repàs dels cincs reels que han acumulat més visualitzacions aquest any, en què el 324.cat es consolida com el compte informatiu en català líder a Instagram

Actualitzat

Les històries humanes, de superació i amb missatges que conviden a reflexionar encapçalen els vídeos més vistos aquest 2022 al compte d'Instagram del 324.cat. Aquí tens la llista dels cinc reels que han sumat més visualitzacions aquest any.

1. "Estic contenta i m'agrada com soc"

Encapçala la llista el testimoni de la Victòria, una nena de nou anys que acondroplàsia. És una malaltia minoritària --hi ha un cas cada 25.000 naixements-- que comporta que les extremitats no creixin al ritme que ho haurien de fer.

Ens explica obertament com ha après a gestionar les mirades incòmodes: "Cadascú és com és i hem d'estar contents de ser com som", assegura la Victòria amb convicció. Pots escoltar-la en aquest reel, que s'acosta al milió de visualitzacions:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

 

2. L'amor etern del Xavier i la Carmen

La història d'amor del Xavier i la Carmen ocupa el segon lloc del rànquing, amb més de 800.000 visualitzacions. Ens la narra ell amb els ulls humits. Té 90 anys. Durant la pandèmia, la imatge d'ell visitant la Carmen a la residència on estava ingressada amb Alzheimer va fer la volta al món.

La Carmen va morir al juliol. I el Xavier encara la va a visitar, ara al Bosc de les Cendres del cementiri de Collserola, sempre amb tres roses. "Pel camí hi ha hagut moltíssims petons, però penso molt en el primer, a Horta, i l'últim, quan ja no hi era."

Escolta'l aquí:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

 

3. Supervivents del suïcidi

"Vaig estar a punt de no sortir-me'n, però vaig tirar endavant." Ho explica l'Anna Solà, una noia de 24 anys que en fa dos que va intentar suïcidar-se. El seu testimoni de supervivència és el tercer vídeo més vist aquest any a l'Instagram del 324.cat.

Explica que des de petita ha tingut alts i baixos, però que, ja a la universitat, va tocar fons, fins al punt que va intentar acabar amb la seva vida. "Jo no vaig demanar ajuda a ningú, m'ho vaig menjar tot jo", assegura en aquest reel, que pots recuperar aquí:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

 

4. El missatge feminista d'Emma Thompson

"Ens han rentat el cervell perquè odiem el nostre cos", va dir l'actriu Emma Thompson a la Berlinale. Un discurs de denúncia de la pressió estètica a què estan sotmeses les dones que es va fer viral. Al 324.cat té prop de 770.000 visualitzacions.

L'actriu britànica s'ha mostrat per primer cop despullada a la gran pantalla als 62 anys, a la pel·lícula "Good Luck to You", en què interpreta una dona que s'ha quedat viuda i que contracta un treballador sexual per aconseguir el seu primer orgasme. Torna a sentir com ho explica orgullosa:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

 

5. El clam de famílies de joves amb malalties mentals greus

"Nosaltres no som psicòlegs", reivindiquen famílies de joves amb trastorn greu de la conducta en aquest reel, amb més de 700.000 reproduccions.

Recull veus com la de l'Imma Martín, mare d'un jove de 26 anys, l'Àlex, a qui van trobar mort aquest estiu. Va passar una part de l'adolescència i la joventut en hospitals psiquiàtrics o centres de desintoxicació. "Els metges l'estabilitzaven i el tornaven cap a casa", denunciava l'Imma. Arran de la mort de l'Àlex, l'Associació de Familiars d'Afectats per Trastorns de Conducta va fer un nou crit d'alerta:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

 

Amb aquestes i moltes altres històries, el 324.cat es confirma un any més com el compte informatiu en català líder a Instagram, amb prop d'un mig milió de seguidors.

ARXIVAT A:
Xarxes socials Instagram
Anar al contingut