Nous controls financers que Montoro imposa al govern (Reuters)
Nous controls financers que Montoro imposa al govern (Reuters)
Madrid

Hisenda ordena als bancs que controlin les targetes dels alts càrrecs del govern

Tècnics del ministeri s'han reunit amb representants de la banca per explicar-los les mesures de control de la despesa de la Generalitat aprovades divendres passat pel govern espanyol

RedaccióActualitzat

Els comptes de la Generalitat estan en el punt de mira. El govern ha recorregut al Suprem per impedir la intervenció dels seus comptes i, en fer-ho, ja dona per suspesa l'ordre del govern espanyol. Però aquest dilluns, el Ministeri d'Hisenda ja ha començat a explicar als bancs que operin amb el govern català com hauran de controlar les seves operacions. Una de les mesures és el control dels pagaments amb targeta d'alts càrrecs de la Generalitat.

Els milers de pagaments que cada dia fa la Generalitat a través de les entitats bancàries deixaran de ser automàtics i l'operativa serà més complicada. Aquesta és, almenys, una de les impressions que ha tret el sector financer de la primera reunió que han tingut amb el Ministeri d'Hisenda per conèixer els detalls dels nous controls financers que Cristóbal Montoro ha decidit imposar al govern.

Abans de fer qualsevol pagament, els bancs hauran d'exigir un certificat de la intervenció de la Generalitat que garanteixi que no té res a veure amb el referèndum. Una obligació que, fins i tot, s'aplicarà a les despeses de les targetes corporatives que puguin tenir els alts càrrecs. Caixabank i el BBVA són les entitats que més operacions fan amb la Generalitat.

El govern espanyol va decidir la setmana passada deixar de transferir les bestretes mensuals del finançament autonòmic i assumir directament els pagaments dels serveis fonamentals i prioritaris de la Generalitat. I deixar congelats la resta de pagaments.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut