El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, en l'última reunió de la Diputació Permanent de la legislatura passada (EFE)
El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, en l'última reunió de la Diputació Permanent de la legislatura passada (EFE)
Madrid

Hernando atribueix els deu vots favorables al PP i C's a "decisions individuals" de diputats de CDC, el PNB i CC

El portaveu del grup parlamentari del PP descarta el suport del PNB i CDC a la investidura de Rajoy i es mostra partidari que Convergència tingui grup propi al Congrés

Actualitzat

El portaveu del grup parlamentari del PP, Rafael Hernando, ha dit que els deu vots addicionals que van rebre els candidats de PP i Ciutadans en les votacions a les vicepresidències de la Mesa del Congrés corresponen a "decisions individuals" de diputats del PNB, Convergència Democràtica i Coalició Canària:

"Han sortit d'aquelles formacions que ja es pot imaginar i que estan a molta distància del PP, com són PNB, Coalició Canària i Convergència"

En declaracions a la Cadena Cope, Hernando ha remarcat que aquests suports en les votacions d'aquest dimarts van servir "per garantir que l'acord entre el PP i Ciutadans no es frustrés". A més, ha assenyalat que el PP té "l'obligació de parlar amb tots".

Hernando ha assegurat que els populars no han negociat amb els partits nacionalistes perquè donessin suport a Ana Pastor com a presidenta del Congrés, hores després que Ciutadans avisés que s'oposaran a la investidura de Rajoy si es demostra que el PP ha pactat "amb partits separatistes".

L'acord "puntual" d'aquest dimarts, però, "no té res a veure" amb "cap altre acord de cap altre tipus", ha insistit Hernando, que ha descartat el suport de PNB i CDC a la investidura de Mariano Rajoy. Tanmateix, ha deixat la porta oberta a poder-hi arribar acords si finalment s'engega la legislatura.

"Si finalment el PSOE i Ciutadans decideixen desbloquejar la legislatura i donar suport d'una forma o altra que hi hagi un Govern espanyol per a Espanya, doncs segurament en algunes ocasions podrem entendre'ns"

Favorable a un grup per a CDC

Hernando també s'ha mostrat partidari que Convergència tingui grup propi en el Congrés dels Diputats. "Si hi ha una escletxa jurídica jo sóc partidari que Convergència tingui grup, com també sóc partidari que canviï aquesta actitud en la qual s'ha enrocat en els últims temps. És hora que canviï, que deixi d'estar en mans d'ERC, que torni al camí dels principis constitucionals, i que per a això tingui veu al Congrés i no fer victimisme", ha conclòs, en la línia del que ja va dir aquest dimarts a la nit al seu compte de Twitter.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut