Barcelona

Hereu reclama que la crisi no aturi les infraestructures pendents a Barcelona

La crisi econòmica no pot afectar les obres i les infraestructures que estan pendents a Barcelona, en especial la línia 9 del metro, que connectarà amb l'Aeroport del Prat, la millora de les Rodalies o l'estació de l'AVE a la Sagrera. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu ha fet aquesta reclamació a la Generalitat i al govern espanyol i els ha instat que, tot i la situació econòmica, matinguin les inversions per poder complir els terminis. Quan fa pocs dies que s'ha complert un any de l'ensorrament d'un túnel que va afectar el transport ferroviari de la ciutat, Hereu ha dit que no s'ha de tornar a repetir una incidència d'aquest tipus.

Actualitzat
L'alcalde de Barcelona ha fet aquestes declaracions en una conferència al Col·legi d'Enginyers Industrials. Sobre l'estació de l'AVE a la Sagrera, Hereu ha demanat que es comenci a construir l'any que ve. També ha proposat que la nova estació s'anomeni "Europa", nom que en recolliria l'envergadura. I és que es tracta del centre intermodal "més gran del país", on coincidiran el metro, autobusos, les Rodalies i l'Alta Velocitat.

Jordi Hereu ha reiterat que cal un salt qualitatiu a les Rodalies per afavorir la competitivitat de Barcelona i la seva cohesió social i territorial. Calen noves línies de tren, però també cal millorar i mantenir les existents.
Anar al contingut