Barcelona

Hereu assegura que la trama d'extorsions a locals d'oci s'ha descobert per les sospites de l'Ajuntament

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, creu que, si s'ha destapat la presumpta implicació de funcionaris municipals en el cas de les extorsions i suborns a prostíbuls i locals d'oci de la ciutat, és perquè l'Ajuntament hi ha investigat des del principi. Hereu ha defensat d'aquesta manera l'actuació del consistori barceloní en els casos de presumpte tràfic d'influències, suborn i extorsions que han sortit a la llum en les últimes setmanes. L'alcalde de Barcelona, en declaracions als mitjans de comunicació durant la inauguració de la plaça de Lesseps, ha reiterat que l'Ajuntament de Barcelona és el primer interessat que s'esclareixin els fets.

Actualitzat
La jutge que investiga la trama va decretar dimecres presó incondicional per a l'inspector municipal del districte de l'Eixample Manuel M., acusat dels delictes de suborn, revelació de secrets i infidelitat en la custòdia de documents oficials.

La magistrada també va ordenar presó sota fiança de 15.000 euros per a l'enginyer industrial Joaquim Q., acusat dels delictes de suborn i d'aprofitament de documents oficials indegudament obtinguts.

Els dos funcionaris estan acusats d'actuar conjuntament per forçar hotels i locals d'oci nocturn perquè encarreguessin a l'enginyer industrial projectes de rehabilitació dels seus locals.

De moment, la jutge, que va destapar la trama arran d'una actuació contra els prostíbuls Saratoga i Riviera de Castelldefels, ha imputat delictes de suborn, extorsió i connivència amb els prostíbuls a un total de 19 persones, entre les quals hi havia els esmentats funcionaris de l'Ajuntament, policies nacionals, advocats i empresaris de locals nocturns i hotels.

Anar al contingut