Coets llançats per Hamas des de la Franja damunt d'Ashkelon (EFE/Atef Safadi)
Coets llançats per Hamas des de la Franja damunt d'Ashkelon (EFE/Atef Safadi)

Hamas llança centenars de coets contra Ashkelon en resposta a l'ofensiva israeliana

Al nord d'Israel també han sonat les sirenes aquest dimarts pel llançament de míssils des del Líban per part de Hezbollah

Actualitzat

Resposta de Hamas als bombardejos israelians de les últimes hores a Gaza. El grup islamista ha disparat des de la Franja centenars de coets cap a la ciutat portuària d'Ashkelon, al sud d'Israel.

Hores abans, el portaveu de la branca armada de Hamas, Abu Ubaida, havia aconsellat als habitants d'Ashkelon que marxessin abans de les 5 de la tarda.

De fet, Ashkelon va ser un dels primers llocs que van rebre l'atac de Hamas aquest cap de setmana.

Alguns dels coets llençats per Hamas des de Gaza
Alguns dels coets llençats per Hamas des de Gaza (EFE/Atef Safadi)

Bombardejos des del sud del Líban

D'altra banda, al nord d'Israel també han sonat les sirenes aquest dimarts a la tarda. Les forces de seguretat israelianes han denunciat el llançament de míssils des del sud del Líban en un nou atac del grup xiïta libanès Hezbollah.

Israel hauria interceptat entre 4 i 15 d'aquests míssils. L'exèrcit israelià reivindica que ha contestat a aquest atac amb foc d'artilleria. 

La milícia xiïta ha assegurat que ha destruït un tanc israelià amb dos míssils teledirigits.

Atac des de Síria

D'altra banda, l'exèrcit israelià ha denunciat el llançament de diversos míssils des de Síria dirigits, segons afirmen, cap a Israel. Les forces de defensa israelianes han afirmat que els soldats "estan responent al llançament de projectils amb artilleria de morter cap a Síria".

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient IsraelPalestinaGuerra Hamas-IsraelHamàs
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut