Xavier García Albiol en l'entrevista al programa "Acció política"
Barcelona

García Albiol: "El PSOE mostra debilitat respecte als polítics independentistes"

El líder del PP diu que la decisió del jutge Llarena de suspendre de funcions els diputats que són a la presó "està per sobre d'un reglament d'un Parlament autonòmic"

RedaccióActualitzat

El líder del PP català, Xavier García Albiol, diu que esperava més col·laboració d'Alemanya per intentar que Puigdemont hagués de passar comptes amb la justícia espanyola.

"No és la notícia que la majoria dels catalans que ens sentim espanyols estàvem esperant. Esperàvem que Alemanya col·laborés amb més profunditat en intentar que el màxim responsable de la situació que hem viscut a Catalunya els darrers mesos hagués de passar comptes, i hagués de passar comptes de debò pels actes greus que va provocar durant els darrers mesos de l'any 2017".

En una entrevista al programa "Acció política", de TV3, el president del PP català assegura que més que la reacció de la justícia alemanya li preocupa "la debilitat" que està mostrant el govern del PSOE:

"La debilitat que està mostrant el govern d'Espanya a l'hora d'intentar fer algun tipus de moviment per rebaixar la pressió, per rebaixar les penes dels polítics que en aquests moments es troben en aquesta causa".

"Hi ha una situació una mica estranya en què n'hi ha uns que són els que teòricament han d'estar defensant l'Estat de dret, i uns altres, que són els partits independentistes, que segueixen en el seu full de ruta".

Sobre la decisió del jutge Llarena de suspendre de funcions els diputats que són a la presó i a Carles Puigdemont assegura que la decisió que ha pres el magistrat "està per sobre d'un reglament d'un Parlament autonòmic":

"A mi el que m'agradaria és que el president Torra no forci, com ja va passar en l'anterior legislatura, el reglament. I que no porti els diputats ni el Parlament a tornar a viure episodis com els que ens va tocar viure fa uns mesos, que lamentablement han acabat malament"

El líder del PP s'ha referit també a la moció de censura a Badalona i assegura que "el canvi de Badalona es va provocar perquè la ciutat estava feta un desastre". Xavier García Albiol diu que no espera grans coses del govern del PSC perquè "és un govern provisional" i assegura que "el mes de maig de l'any que ve, els veïns tornaran a parlar, jo espero tornar a tenir majoritàriament la confiança dels veïns de Badalona i tornar a guanyar les eleccions."

 

ARXIVAT A:
PPPSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut