L'Elsa, l'Anna, en Kristoff i l'Sven, en un fotograma de "Frozen II", que ha arrasat a la taquilla mundial (Cedida Disney/E…
L'Elsa, l'Anna, en Kristoff i l'Sven, en un fotograma de "Frozen II" (Cedida Disney/EFE)

"Frozen II" i "Espies disfressats", continguts ja disponibles en català a Disney+

RedaccióActualitzat

La plataforma Disney+ incorpora a partir d'aquest divendres els seus primers continguts en català. Són dues pel·lícules d'animació: la segona part de l'exitosa "Frozen" i la comèdia d'aventures "Espies disfressats".

Quan fa 7 mesos Disney+ va aterrar a Catalunya, la Plataforma per la Llengua va engegar una campanya perquè s'hi incorporessin continguts en català. Es va fer una campanya de recollida de firmes que va superar les 30.000 peticions perquè Disney doblés al català.

Ara, Plataforma per la Llengua ja ha dit que, amb aquestes dues pel·lícules, no n'hi ha prou i critiquen que, de moment, la versió en català només es trobi a través dels continguts extres i no al menú principal.

En una primera etapa, la versió en català estarà disponible a la secció "Extres de la pel·lícula" ja que es tracta de l'opció més ràpida d'aplicar tecnològicament, segons a dit la companyia. Des de 2013, Disney ha estrenat 21 pel·lícules doblades al català amb el suport de la Generalitat.

Plataforma per la Llengua recorda que la Llei del Cinema estableix l'obligació de les empreses distribuïdores de garantir que totes les pel·lícules que s'han estrenat doblades o subtitulades en català en sales de Catalunya incloguin aquesta versió en tots els canals de distribució, incloses televisions i plataformes digitals.

ARXIVAT A:
Català Televisió
Anar al contingut