França desmantella 40 campaments gitanos il·legals en dues setmanes

El ministre gal de l'Interior, Brice Hortefeux, ha explicat que ja s'està treballant per llogar els avions necessaris per "abans de final de mes" embarcar els 700 gitanos detinguts que seran expulsats. Partiran, principalment, en direcció a Bulgària i Romania. La mà dura de Nicolas Sarkozy ja es nota.

Actualitzat
Nicolas Sarkozy va donar ordres concretes per acabar amb aquesta xacra als seus ministres i sembla que se n'estan recollint els primers fruitrs. El president francès va dir, el 28 de juliol, que donava "tres mesos" als seus homes per desmantellar, com a mínim, la meitat dels més de 300 assentaments il·legals que es calcula que hi actualment a França. El resultat han estat els 40 campaments eliminats en només 15 dies, que ha anunciat el titular d'Interior, Brice Hortefeux.

El govern gal ha intensificat la seva lluita contra la immigració il·legal després dels disturbis violents registrats al centre del país quan els gendarmes van acabar amb la vida d'un jove romaní a la localitat de Saint Aignan. Una cinquantena de gitanos van intentar assaltar la seu de la Gendarmeria després de l'incident.

França ha demanat la cooperació del govern romanès i Hortefeux ja ha concretat, per la setmana que ve, una cita amb dos ministres de Bucarest per demanar la seva col·laboració.
Anar al contingut