Ferran Adrià a "El matí de Catalunya Ràdio"
Ferran Adrià vol regalar la seva fundació al país en el futur
Barcelona

Ferran Adrià anuncia que cedirà El Bulli Foundation a tots els catalans quan el seu equip ja no hi sigui

La fundació privada de Ferran Adrià El Bulli Foundation es cedirà gratuïtament als catalans quan l'equip que l'impulsa ja no se n'encarregui. El cuiner avança a "El matí de Catalunya Ràdio" que està mantenint converses amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per poder fer la cessió en el futur. La fundació té la vocació de salvaguardar el llegat d'Adrià i ser un punt de referència mundial de la cuina.

RedaccióActualitzat
Ferran Adrià ha anunciat que està mantenint converses amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per cedir gratuïtament El Bulli Foundation a tots els catalans quan el seu equip ja no hi sigui. Les obres del nou projecte d'El Bulli, reconvertit en un centre creatiu i expositor, començaran al mes de març.

La fundació, que es finançarà amb capital privat, pretén ser un punt de referència mundial de la cuina i, a la vegada, un pol d'atracció de turisme de qualitat a la Costa Brava. Adrià ha expressat la voluntat que, algun dia, el seu projecte pugui ser de tots els catalans: "Ja hem començat a parlar amb el president Mas perquè quan no hi siguem quedi per al país. Vull regalar El Bulli al país".

Un equip creatiu amb professionals seleccionats d'arreu del món experimentaran i compartiran a la xarxa les seves noves creacions durant set mesos, i al vuitè, s'obrirà per a grups d'escoles o gent gran perquè les puguin tastar. Es preveu que s'inauguri cap al 2015. El cuiner ho ha definit amb aquestes paraules: "El Bulli que a nosaltres ens agradaria seria una barreja entre el Museu Dalí de Figueres, el MIT (Institut Tecnològic de Massachusetts) i el Cirque du Soleil. Fer un còctel. La investigació, la part lúdica del Cirque du Soleil i una mica de la bogeria del Museu Dalí".

Adrià també ha explicat que El Bulli subhastarà, de la mà de la firma Sotheby's, els seus cellers de Hong Kong i Nova York els pròxims 3 i 26 de març per obtenir finançament.

L'altra branca del nou projecte professional de Ferran Adrià és "La Bullipedia", una enciclopèdia virtual que pretén establir un criteri d'ordenació dels aliments i que servirà de guia per als cuiners de tot el món. La nova eina es presentarà a la Universitat de Barcelona el 18 de març.
Anar al contingut