Cues al Museu Picasso de Barcelona, un dels més concorreguts aquesta nit (ACN/Pau Cortina)

Èxit de públic a la Nit dels Museus, amb rècord d'espais oberts arreu de Catalunya

A més de l'entrada gratuïta, s'han ofert activitats, tallers, visites guiades, recitals i concerts

RedaccióActualitzat

Els museus de Barcelona i la seva àrea metropolitana han acollit la Nit dels Museus, una cita en què els equipaments obren portes i alteren els horaris habituals per mostrar fins a la matinada les seves col·leccions en un ambient i amb una llum diferents.

Enguany, la participació dels museus és rècord, amb més de 90 espais de la ciutat de Barcelona i una programació agregada, amb exposicions, activitats, tallers, visites guiades, recitals i concerts. I tot gratuït.

Un dels més concorreguts ha estat el Museu Picasso, on els visitants eren rebuts per la comparsa Visca Picasso! i també amb un concert dels músics del Conservatori del Liceu, que han tocat peces inspirades en obres de l'artista.

Posant música a les obres de Picasso (ACN/Pau Cortina)

A Girona, el Museu del Cinema és el que ha aplegat més visitants en aquesta Nit dels Museus. Durant tot el dia i fins ben entrada la nit, aquest espai ha obert les portes al públic, que ha pogut gaudir de les diferents sales que apleguen les 20.000 peces de la col·lecció Tomàs Mallol.

La Nit dels Museus es va estrenar a Berlín l'any 1997 amb el propòsit de fer augmentar l'interès de la gent amb visites gratuïtes i nocturnes. Des de llavors, la iniciativa s'ha escampat arreu d'Europa.

A Catalunya, cada cop més municipis ofereixen aquesta activitat cultural i noctàmbula. Un equip de TV3 n'ha visitat tres que li han permès reviure l'època romana i l'edat mitjana i viatjar amb tren.

 

 

ARXIVAT A:
Museus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut