Bilbao

Euskadi registra la participació més baixa en unes eleccions autonòmiques

Un 65,88% dels bascos han acudit a les urnes, un percentatge pràcticament tres punts per sota del 2005. L'abstenció s'ha situat al 34,12% i el vot nul ha estat molt alt: un 8,84%, que ha superat amb escreix el percentatge del 0,3% dels comicis anteriors.

Actualitzat
Entre les tres províncies basques, Biscaia és on la participació ha estat més elevada amb el 67,58%. En aquesta província, el vot en blanc s'ha situat al 0,98% mentre que el vot nul ha assolit un percentatge del 7,02%.

A Àlaba, el percentatge de votants ha estat del 65,25%, el vot nul s'ha situat al 5,62% mentre que el vot en blanc ha arribat a l'1,12%.

A Guipúscoa, la xifra de participació ha estat del 63,06% i és on el vot nul ha estat més elevat, 13,58%
. En aquesta província, el vot en blanc ha estat de l'1,07%. 


Aldarulls durant la jornada electoral

A més d'identificar alguns dels protagonistes dels aldarulls en què s'ha increpat els candidats Patxi López (PSE-EE), Javier Madrazo (EB-IU) i Izaskun Bilbao (PNB), els agents han detingut per coacció i desobediència quatre persones que portaven paperetes de D3M.

També s'han obert diligències contra diverses persones per portar distintius d'aquesta organització il·legalitzada i pertorbar la votació. Segons l'esquerra abertzale, una cinquena persona hauria estat detinguda per deixar paperetes en un col·legi electoral.

Durant la nit de dissabte, hi ha hagut alguns actes de kale borroka. Un grup d'encaputxats ha llançat còctels Molotov al jutjat de pau i a diversos caixers automàtics d'Amorebieta, a Biscaia, però només s'han registrat alguns danys materials lleus, excepte en un caixer del BBK que ha quedat totalment inutilitzat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut