Europa tomba el recurs d'Hongria i Eslovàquia contra les quotes per acollir refugiats

El tribunal considera que les quotes són una mesura proporcionada per ajudar Itàlia i Grècia a fer front a la crisi migratòria

RedaccióActualitzat

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha rebutjat aquest dimecres els recursos que van presentar Hongria i Eslovàquia per anul·lar les quotes obligatòries de demandants d'asil.

L'any 2015, el Consell Europeu va decidir repartir 160.000 refugiats entre els països de la UE. Hongria i Eslovàquia s'hi van oposar i van presentar un recurs davant del Tribunal de Luxemburg, que finalment ha desestimat les seves al·legacions.

El tribunal considera que les quotes són una mesura proporcionada per ajudar Itàlia i Grècia a fer front a la crisi migratòria però també reconeix que no s'han complert els objectius previstos. I no només per la negativa d'Hongria, Eslovàquia i també Polònia a rebre demandants d'asil, sinó per la poca implicació de tots els estats.

Fins ara els països de la UE només s'han repartit el 17,3% dels refugiats que es van comprometre a acollir. En el cas concret d'Espanya, li tocaven 16.000 refugiats i només n'ha acceptat 1.257, el 8% del total.

La sentència ja ha estat celebrada per la Comissió Europea, que insta a tots els països a complir amb els compromisos adquirits. Serà difícil, perquè el termini per fer-ho s'acaba el mes que ve.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut