Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch són els xefs del restaurant Disfrutar de Barcelona (EFE/Enric Fontcubierta)

Estrelles Michelin: Disfrutar guanya la tercera i Quirat i Suto sumen la primera

Josep Roca és el millor sommelier i Martina Puigvert és la millor xef jove

Ferran Vila/Ramon RadóActualitzat

El restaurant Disfrutar de Barcelona, dels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, ha aconseguit la tercera estrella Michelin, només cinc mesos després que l'establiment fos erigit com el segon millor restaurant del món pel rànquing The World's 50 best restaurants.

La nova estrella s'ha anunciat a la Gala de la Guia Michelin 2024, presentada per Andreu Buenafuente aquest dimarts al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona.

Aquest és el moment que s'ha rebut la notícia des del restaurant, captat per un equip de TV3:


En aquesta edició la guia ha incorporat 31 nous restaurants amb una estrella, dos dels quals són a Catalunya, i concretament a Barcelona: el Quirat i el Suto.

El primer establiment el capitaneja Víctor Torres, i la guia en destaca la "cuina actual catalana que posa l'hotel InterContinental Barcelona a la ruta dels clients gourmet".

Pel que fa al Suto, del xef Yoshikazu Suto, en destaquen que "la Ciutat Comtal compta amb un nou temple de cuina nipona" amb uns plats "elaborats davant dels teus ulls d'una manera molt personal".

En el conjunt de l'Estat, un restaurant ha passat d'una estrella a dues: el Daroca, de La Rioja. També hi ha un restaurant que ha seguit el mateix camí que el Disfrutar i ha entrat a la categoria màxima: el Noor, de Córdova.

Les tres estrelles també les han retingut tots els 13 establiments que en tenien en l'edició anterior. A Catalunya són l'Àbac, El Celler de Can Roca, el Lasarte i el Cocina Hermanos Torres, que van entrar a la preuada llista de les tres estrelles en l'edició de l'any passat.

Conserven les dues estrelles sis restaurants catalans: Enoteca Paco Pérez, Moments i Cinc Sentits, tots tres de Barcelona, Miramar, de Llançà, Bo.Tic, de Corçà, i les Cols, d'Olot.

Qui ha perdut estrelles són La Cuina de Can Simón, de Tossa de Mar, que s'ha quedat sense, i l'Angle, un dels restaurants de Jordi Cruz a Barcelona, que passa de dues a una.
 


 



 

Josep Roca, millor sommelier

En la mateixa gala, la Guia Michelin ha reconegut Josep Roca, del Celler de Can Roca, com a millor sommelier de l'estat.

Roca ha agraït el premi i ha dit que és una oportunitat de reconèixer "tanta gent vinculada al món de la sala", i ha dedicat al cap de cuina del restaurant, Dani Redondo, mort divendres en accident als 46 anys.

És la primera vegada que es lliura un premi especial a la professió de sommelier a la Gala de la Guia Michelin, després d'afegir a l'edició anterior un primer premi especial al servei de sala.

Josep Pitu Roca ha estat distingit com a millor sommelier de l'Estat (EFE/Enric Fontcubierta)

La millor xef jove, l'olotina Martina Puigvert

El premi al xef mentor ha estat per al basc Juan Mari Arzak, mentre que la Guia també ha reconegut Joan Carles Ibáñez, del restaurant Lasarte de Barcelona, com a millor servei de sala.

Ibáñez ha agraït als diferents professionals amb què ha treballat durant la seva carrera, així com l'equip del Lasarte i la seva família.

El premi al xef jove ha estat per a Martina Puigvert, de les Cols, a Olot, que ha conservat les dues estrelles.

Puigvert ha dedicat el reconeixement als seus pares per mostrar-li "un amor tan pur a aquesta professió", i s'ha compromès a seguir protegint la professió i tots els que hi treballen.

Puigvert ha dedicat el reconeixement als seus pares (EFE/Enric Fontcubierta)

Noves estrelles verdes a Amposta i Castelló d'Empúries

La guia ha distingit amb noves estrelles verdes dos establiments catalans, l'Emporium, de Castelló d'Empúries, i l'Algadir del Delta, d'Amposta.

En el primer cas, el restaurant treballa només amb productes del seu poble o de l'Empordà, a més d'altres iniciatives com ara la utilització de vaixella feta amb cristall reciclat.

Pel que fa a l'Algadir, l'establiment treballa amb els productes ecològics del seu hort i segueix una política de gestió de residus encaminada a minimitzar la petjada de carboni.


Bib Gourmand al Pla de l'Estany i l'Alt Penedès

També han entrat a la llista de restaurants distingits els catalans Can Xapes, de Cornellà del Terri, i El Cigró d'Or, de Vilafranca del Penedès, tots dos distingits en la categoria Bib Gourmand, que premia els locals que serveixen cuina de qualitat a preus continguts.

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut