MUNDIAL 2002

Espanya guanya Sud-àfrica per 3 a 2 i jugarà contra Irlanda en els vuitens de final

La selecció espanyola continua amb pas ferm en el Mundial i ha aconseguit la tercera victòria consecutiva, aquest cop contra Sud-àfrica, per 3 a 2, que li permet acabar en la primera posició del Grup B, amb 9 punts. El pròxim rival d'Espanya en els vuitens de final serà Irlanda, mentre que els sud-africans han quedat eliminats. Raúl, en dues ocasions, i Mendieta, amb un gran llançament de falta, han aconseguit els gols espanyols i han contrarestat en dues ocasions els empats de McCarthy i Radebe.

La selecció espanyola sembla decidida a fer alguna cosa important en aquest Mundial, i, després d'encadenar dues victòries consecutives contra Eslovènia i el Paraguai, també volia fer el mateix contra Sud-àfrica. Tot i que l'empat era suficient per quedar primera del grup B, Espanya ha marcat el primer gol del partit en el minut 4, quan Raúl ha aprofitat un error del porter sud-africà. Espanya ha continuat dominant amb claredat i ha estat a punt de fer el segon en el minut 12, en un xut de Mendieta després d'una gran centrada de Joaquín que ha tret un defensa sota pals. La primera ocasió de la selecció sud-africana ha arribat vuit minuts després, però la rematada de Zuma des de la frontal s'ha perdut fregant el pal dret de la porteria d'Iker Casillas. La selecció espanyola ha tornat a perdonar el segon en el minut 30. Una gran jugada personal de Joaquín ha acabat amb un cop de cap de Morientes que Arendse ha parat en una magnífica intervenció. I en la jugada següent, McCarthy ha aconseguit l'empat, amb una rematada a boca de canó. En l'últim minut de la primera part, Mendieta, amb un llançament magistral de falta, ha aconseguit el segon gol espanyol, amb el qual s'ha arribat al descans. En el minut 7 de la represa, Sud-àfrica ha tornat a empatar amb un gol de Radebe a la sortida d'un córner, però, tres minuts després, una altra vegada Raúl, amb un gran cop de cap, ha tornat a avançar la selecció espanyola en el marcador. Luque ha pogut marcar el quart en la seva primera intervenció en un Mundial, però el porter sud-africà ho ha evitat amb una bona parada. Luis Enrique també ha estat a punt d'augmentar la diferència en els últims minuts, amb una rematada que s'ha perdut per molt poc. Espanya acaba la primera fase com a campiona del Grup B, amb 9 punts, i, de moment, és l'única selecció que ha guanyat els tres partits que ha disputat. El conjunt de José Antonio Camacho tindrà el rival desitjat en els vuitens de final, Irlanda, i d'aquesta manera ha evitat enfrontar-se amb Alemanya. Per la seva banda, Sud-àfrica ha quedat eliminada després que el Paraguai ha guanyat Eslovènia per 3 a 1.